Milenko Sebić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Srpski reprezentativac u streljaštvu Milenko Sebić osvojio je četvrto, a Lazar Kovačević osmo mesto u finalu takmičenja malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Čangvonu.

Od početka finala Sebić je bio prvi vrhu ili na čelu plasmana. Posle prvih deset hitaca i klečećeg stava, Sebić je bio na prvom, a Kovačević na petom mestu.

PROČITAJTE JOŠ

Ni narednih deset metaka (ležeći stav) nije ništa promenilo – osvajač olimpijske bronze Sebić je bio na čelnoj, a Kovačević na petoj poziciji.

Poslednji, stojeći, stav doneo je promene. Ispadanje počinje posle 10. serije stojećeg stava a u tom trenutku Kovačević je bio osmi i završio takmičenje, dok je Sebić držao četvrtu poziciji.

Posle 35. metka u igri ostaju samo četvorica najboljih. Tada je na čelu bio Indijac Tomar, Sebić na drugom, a Mađari Išvan Peni i Zalan Pekler na trećem, odnosno četvrtom mestu.

U poslednjih pet hitaca Madjari su prestigli srpskog reprezentativca. Pekler je izbio na drugo mesto i otišao u meč za zlato sa Tomarom, Peni je kao trećeplasirani stigao do bronze.

Održane su i kvalifikacije u trostavu za žene, u kojima su Srbiju predstavljale tri takmičarke. Sanja Vukašinović je zauzela 22, Andrea Arsović 25, a Teodora Vukojević 29. mesto u konkurenciji 55 takmičarki.

Takmičenjima u trostavu srpski reprezentativci Srbije su završili učešće na Svetskom kupu u Čangvonu, na kome su izborili pet plasmana u finale i osvojili tri medalje, sve tri zlatne.

Zorana Arunović i Damir Mikec su bili najuspešniji u pojedinačnim takmičenjima pištoljem, a potom stigli i do zlata u miks paru.

BONUS VIDEO Milenko Sebić na ivici suza o bronzi, Bobani i dirljivom gestu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar