Sebastijan Fetel; Foto: EPA-EFE/Jose Mendez

Četvorostruki svetski šampion vozač Aston Martina Sebastijan Fetel kaže da će tek videti šta je pred njim u karijeri.

„Još nisam doneo odluku o svojoj budućnosti, ali sam razmažen, pošto sam nekada bio u prvom planu, znam šta je to, i to je neverovatan osećaj“, rekao je Fetel uoči trkačkog vikenda u Majamiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Pošto je propustio prve dve trke F1 u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji zbog koronavirusa, Fetel je na 14. mestu u generalnom plasmanu sa četiri osvojena boda.

U Australiji Fetel je odustao pošto je udario u zid, a trku u Imoli završio je u bodovima na osmom mestu.

Fetel je u poretku ispred timskog kolege Kanađanina Lensa Strola, koji je 18. sa samo jednim bodom.

„Kao tim nije tajna, želeli smo da budemo bolji, ali sada smo u zaostatku. Radimo veoma, veoma naporno. Nije mi smetalo kada sam počeo, ali završiti van prvih 10 nije ono zbog čega sam ovde. Želim da pobedim“, rekao je 34-godišnji vozač. Dodao je i da nema „utisak da ne vozi dobro kao ranije“.

Sebastijan je prvi put postao svetski šampion 2010. godine sa Red Bulom, i kaže da je „mnogo napredovao“ i da mu „iskustvo pomaže da se ne opterećuje određenim stvarima“.

„I ako bih već govorio o svojoj budućnosti, vidim sebe u svetu trka, ali ne direktno. To ja volim, pa se nikad ne zna… Ali neću da postanem televizijski komentator. Ne, ne“, dodao je on.

Fetel je s Red Bulom bio šampion od 2010. do 2013. godine, a potom je od 2015. godine vozio za Ferari, s kojim nije došao do svetske titule.

Od prošle sezone vozač je Aston Martina, a prošlu godinu završio je na 12. mestu u generalnom plasmanu.

Trka za Veliku nagradu Majamija na programu je u nedelju od 21.30.

Trke Formule 1 možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji za 799 dinara mesečno, bez ugovorne obaveze (PROMO)

BONUS VIDEO: Ferstapen odustao, zapalio mu se bolid

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram