Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Hrvati su nam zadali ozbiljan udarac, eliminisavši "delfine" iz borbe za medalje.

Srpski vaterpolista Sava Ranđelović kaže da je Hrvatska zaslužila pobedu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvati su u Mađarskoj pobedili Srbiju sa 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3) i plasirali su se u polufinale.

Selektor Srbije Dejan Savić otkrio je neke od detalja koji su presudili u porazu našeg nacionalnog tima, a Ranđelović već gleda unapred.

„Zaslužena pobeda rivala, nismo bili svoji danas. Grešili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas. Imamo vremena da se pripremimo za Evropsko u Splitu, ovde nam ostaje da pošteno odradimo preostale susrete i probamo da stignemo do petog mesta“, rekao je Ranđelović.

Njegov saigrač iz ekipe Branislav Mitrović je bio prilično dobar tokom turnira na golu, ali su Hrvati bili veoma precizni.

Osim toga, odbrana Srbije je funkcionisala dobro i tvrdo samo na startu meča, posle čega se sve „otvorilo“.

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

„Uvek je poraz u četvrtfinalu bolan ali više treba da boli naša igra. Sutra je novi dan, mislim da odbrana nije funkcionisala na najboljem mogućem niovu, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobedili, ja im čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se razigravanju od 5. do 8. mesta. Moramo da se mentalno što bolje pripremimo i da pobedimo obe utakmice“, rekao je Mitrović.

I Strahinja Rašović poput selektora Savića ukazuje na lošu realizaciju igrača više, kao jedan od ključnih razloga poraza.

„Loša realizacija sa igračem više, bez rešenja a ni odbrana sa igračem manje nije funkcionisala kako treba. Bili smo nekoliko puta blizu, ali nismo uspeli da povedemo ni jedan jedini put. Taj odnos igrača više i manje je presudio“, rekao je Rašović.

BONUS VIDEO: Tucak: Sve o prijateljstvu sa Dejanom Savićem, zvižduci i aplauzi Hrvatima u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare