Foto: Sportski savez Beograda

Beograd i Zrenjanin nastavljaju da jačaju sportsku saradnju. U junu mesecu čelni ljudi Sportskog saveza Beograda posetili su gradsku kuću Zrenjanina, renovirane hale i Muzej sporta, a domaćin im je bio Simo Salapura, pomoćnik gradonačelnika.

Poseta je uzvraćena, pa su Simo Salapura i Vukosava Đapić Atanacković, predsednica Sportskog saveza Zrenjanina, boravili u glavnom gradu.

U prostorijama Sportskog saveza Begrada dočekali su ih predsednik Dragan Tomašević, generalni sekretar Nikola Penić i Slobodan Đurić predsednik Komisije za međugradsku, međunarodnu saradnju i medije.

Foto: Sportski savez Beograda

„Još jednom bih iskoristio priliku da čestitam Zrenjaninu, prelepom gradu u Banatu, na prestižnoj nagradi Evropski grad sporta 2021. u konkurenciji gradova do 300.000 stanovnika. Imamo ideju da u partnerstvu sa Gradom Beogradom, podnesemo kandidaturu za priznanje koje se dodeljuje u Briselu, za 2022. godinu, za najbolju sportsku prestonicu Evrope“, istakao je Dragan Tomašević, prvi čovek SSAB.

Nikola Penić, generalni sekretar SSAB, je na početku posete goste upoznao sa zaposlenima u ovoj instituciji, istakavši da saradnja ova dva grada tek predstoji.

„U ovim neobičnim vremenima, kada se svet bori sa koronavirusom, organizovali smo mnogo edukcija za sportske stručnjake, sportiste i trenere. Drago mi je da smo među učesnicima imali i ljude iz Zrenjanina. Planiramo da uskoro napravimo jedan zajednički projekat i napolju okupimo mlade sportiste ova dva grada. Uz pridržavanja propisanih mera zaštite, sportisti bi se upoznali, razmenili iskustva i kroz turnire takmičili“, istakao je Nikola Penić, generalni sekretar krovne organizacije beogradskog sporta.

Po završetku posete SSAB u Tiršovoj usledila je poseta našim fudbalskim velikanima, Crvenoj zvezdi i Partizanu. Generalni sekretar Sportskog društva Crvena zvezda Igor Milojević i kustos Muzeja fudbalskog kluba Crvena zvezda Miloš Trkulja, sproveli su goste iz Sportskog saveza Beograda i Zrenjanina, velelepnim muzejom.

Stiglo se i do komšija u Humskoj, gde je goste dočekao Atila Hasanagić, marketing menadžer FK Partizan. On je Draganana Tomaševića, Simu Salapuru i ostale goste sproveo na glavni teren, gde obnovljena vrhunska trava dočekuje početak kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope. Hasanagić je posetiocima pokazao i Muzej FK Partizan.

U popodnevnim satima organizovan je i sastanak sa gradskom sekretarkom za sport i omladinu grada Beograda, Draganom Pešić Belojević. Pričalo se o budžetima koji se ulažu u sport ova dva grada, o daljim planovima i produbljivanju saradnje.

„Iza nas je lepa poseta Beogradu. Mnogo je tema za razgovor i veoma me raduje što će Sportski savezi naša dva grada produbiti saradnju. Takođe očekujem da u 2021. napravimo korak dalje i u parterstvu Zrenjanina i Beograda, konkurišemo sa dobrim projektom kod nekih od Evropskih fondova. Naši gradovi imaju itekako dobru budućnost“, poručio je Salapura.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare