Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Bivši hrvatski rukometaš Zlatko Saračević prisetio se neslavne anegdote iz perioda kada je igrao za ekipu zagrebačkog Medveščaka.

On je za hrvatske medije preneo jednu priču sa nekadašnjeg prvenstvenog gostovanja Zagrepčana protiv ekipe Jugovića u Kaću, otkrivši kako je tadašnji direktor kluba iz Zagreba uvredio domaćine iz Bačke.

„Igrali smo prvenstveni meč sa Jugovićem u Kaću. Naravno, izgubili smo, a po povratku u Zagreb, tadašnji direktor kluba Zlatko Žagmešter dao je izjavu novinarima: ‘Pobedili su nas igrači koji su u poluvremenu otišli da nahrane svinje!’ Možete da zamislite kako je ta izjava tada odjeknula u Kaću“, prisetio se Saračević.

To nije bio kraj priče sa Jugovićem.

„Usledio je novi šok. U polufinalu kupa smo izvukli Jugović i opet smo gostovali u Kaću. Sećam se da smo jedva živu glavu izvukli sa tog gostovanja i to zahvaljujući Žagmešterovim izjavama“, poručio je 58-godišnji Saračević, standardni član reprezentacije SFRJ koja je osvojila svetsko zlato 1986. i olimpijsku bronzu 1998. godine.

Kasnije je sa selekcijom Hrvatske postao i olimpijski šampion 1996. godine.

Rukometno ime izgradio je u Borcu iz rodne Banjaluke, da bi potom karijeru nastavio da gradi u pomenutom zagrebačkom klubu proveo tri sezone. Igrao je još i za Nim, Bordo, Kretej, Istru, Zagreb, Vesprem i Zamet iz Rijeke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare