Tatjana Rakas Foto: Starsport

Vaterpolo klub Partizana oglasio se saopštenjem u kojem obaveštava javnost da postoji pokušaj organizovanja "lažne sednice skupštine kluba" u nedelju u prostorijama JSD Partizan.

U ponedeljak je medijima stiglo obaveštenje da će se vanredna skupština kluba održati u nedelju u svečanoj sali na stadionu u Humskoj, na kojoj bi trebalo da budu realizovane promene koje su inicirali bivši i sadašnji igrači VK Partizan i većina članova Skupštine, a koje podrazumevaju ostavke svih ljudi na rukovodećim funkcijama u klubu na čelu sa Tatijanom Rakas.

PROČITAJTE JOŠ

„Navedena lažna sednica skupštine je zakazana za nedelju 30. avgust u 12 sati u prostorijama JSD Partizan. Najavljena sednica se kvalifikuje kao lažna iz razloga što su na nju u svojstvu delegata pozvana lica koja nisu članovi Skupštine VK Partizan, a takođe i lica koja nisu ni clanovi Kluba. Ovakva sednica je sazvana od strane potpuno neovlašcenih lica, protivno Zakonu o sportu i drugim opštim aktima VK Partizan“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Prethodno su treneri i vaterpolisti prvog tima Partizana, zbog neslaganja sa aktuelnom upravom na čelu sa Mirko Bradajićem i Tatjanom Rakas, napustili su Banjicu i sa treninzima su nastavili na Košutnjaku, a podršku za promene dobili su i od roditelji dece koja treniraju u klubu.

„Upozoravamo javnost i nadležne organe, da cilj sazivanja ovakve nelegitimne sednice može biti jedino protivzakonito i nasilno preuzimanje VK Partizan. Uzgred napominjemo, da je legitimna sednica Skupštine VK Partizan bila zakazana za 21. jun 2020. godine koja je na predlog Predsednika skupštine odložena zbog održavanja parlamentarnih izbora na taj dan i prezakazana za 24. jun 2020. godine. Sednica skupštine od 24. juna 2020. godine je takođe odložena na zahtev igrača Prvog tima zbog njihove nemogućnosti prisustva sednici usled sportskih obaveza – održavanja priprema“, navodi se u saopštenju i dodaje:

„Posle toga, održavanje navedene sednice je bilo onemoguhceno usled nastupanja epidemioloških mera zabrane okupljanja više od deset ljudi, koje su još uvek na snazi. Legitimna sednica Skupštine VK Partizan, biće održana odmah po prestanku epidemioloških mera zabrane okupljanja“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare