Zimske Olimpijske igre
Foto: EPA-EFE/WU HONG

Slogan Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. godine glasiće "Zajedno za zajedničku budućnost", saopštili su organizatori.

Organizatori su dodali da moto predstavlja moć Igara da prevlada globalne izazove kao zajednica, sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo, sa ciljem da svet radi zajedno za bolje sutra, posebno s obzirom na poteškoće sa kojima se suočava vezano za pandemiju korona virusa.

PROČITAJTE JOŠ:

Pored objavljivanja slogana, u okviru priprema za Zimske olimpijske igre radi se i na nabavljanju što više vakcina za sportista, kao i na tome da uslovi budu potpuno bezbedni.

Medjunarodni olimpijski komitet (MOK) apelovao je na olimpijske reprezentacije da zatraže još kineskih vakcina protiv korona virusa uoči Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

MOK je u martu zajedno sa kineskim vlastima najavio program vakcinacije za sportiste i zvaničnike. MOK je kupio kineske vakcine koje su bile na raspolaganju olimpijskim delegacijama za Igre u Tokiju, iz zemalja koje su ih odobrile za upotrebu.

Vakcine nisu obavezne, ali MOK ohrabruje sportiste da se vakcinišu.

Kineske vlasti saopštile su ove nedelje da je više od milijardu ljudi, odnosno oko 72 odsto stanovništva, revakcinisano.

Zimske olimpijske igre održaće se od 4. do 20. februara 2022. godine, u glavnom gradu Kine. Očekuje se učešće oko 100 zemalja, za razliku od Igara u Tokiju na kojima je ovog leta nastupilo 205.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare