Foto: EPA/TAMAS KOVACS

Sandro Sukno, bivši hrvatski reprezentativac u vaterpolu, a danas trener Primorca iz Kotora, u intervjuu za Sport Klub otvoreno je govorio o trenutku kada je saznao da će pre vremena morati da okonča igračku karijeru zbog zdravstvenih razloga.

PROČITAJTE JOŠ

Sukno je 2017. godine osvojio zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Iste godine je proglašen za najboljeg vaterpolistu planete, a zatim je usledio rutinski lekarski pregled koji se obavlja pre početka svake sezone. Nalaz je bio šokantan. Lekari su ustanovili da Sukno ima problem sa radom srca, te da ne može da nastavi da se bavi sportom. Borac bez mane i straha nije želeo da se preda bez borbe. Posle dodatnih nalaza i saznanja da problem postoji, odlučio je da ode na operaciju u Klivlend, usledio je period oporavka, a onda i nalaz lekara koji su Suknu dali zeleno svetlo da se vrati u bazen, ali…

„Ali, to zeleno svetlo nije bilo zeleno kao što sam ja želeo i za šta sam se borio do poslednjeg atoma snage. Nisam mogao da izlažem porodicu stresu jer mi je rečeno da rizik postoji i dalje, a pored toga nisam čovek koji može da se bavi bilo čime, a da pri tome ne pruži maksimum. Nije mi bilo lako. Bio je to žestok udarac, ali ne kaže se slučajno, nije bitno koliko jako možeš da udariš, nego koliko udaraca možeš da primiš i nastaviš dalje. Na nogama sam, uz pomoć porodice i prijatelja izdržao udarac, a onda je vaterpolo ponovo zakucao na moja vrata. Postao sam deo stručnog štaba državnog tima Hrvatske, postao sam prvi trener Primorca iz Kotora. Počeo sam novu priču, novu karijeru, a daću sve od sebe da bude podjednako uspešna kao i igračka“, rekao je Sukno.

Trener Kotorana kaže da sada kao trener preživljava sve što je preživljavao i na početku igračke karijere.

„To je volja sudbine. Primorac je klub koji ima veliki ugled, koji je bio šampion Evrope, koji želi ponovo da se pozicionira na evropskoj mapi, ali već nekoliko godina nema bazen. Svi u klubu se nadamo da će taj problem biti rešen, jer je u vaterpolu jako bitno da imate neophodne uslove za rad jer bez pet-šest sati rada dnevno, ne možete da očekujete rezultate na vrhunskom nivou“.

Ceo intervju u kojem Sukno govori o igračkim danima, porodici i ciljevima u trenerskoj karijeri možete da pročitate ovde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram