Samoubistvo zvaničnika Olimpijskog komiteta u Japanu

Ostalo 07. jun. 202109:27 > 09:28
Podeli:
Olimpijske igre, hoće li ih biti i šta je sve dozvoljeno
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Visoki zvaničnik Japanskog olimpijskog komiteta jutros je skočio ispred voza u podzemnoj železnici, u očiglednom činu samoubistva, saopštila je privatna japanska televizija "Nipon televižen", pozivajući se na izvore tokijske gradske policijske.

PROČITAJTE JOŠ

Policija istražuje detalje smrti zvaničnika Jasušija Morije (52), smatrajući takav čin samoubistvom, saopštila je ta televizijska mreža.

Inače, Japan i Olimpijski komitet su pod strahovitim pritiscima zbog održavanja Igara.

Veliki deo japanske javnosti je protiv Igara, ali MOK i Olimpijski komitet čine sve da se Igre održe.

Pre nekoliko dana, predsednica Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju Seiko Hašimoto izjavila je da će najveća smotra svetskog sporta u Japanu biti 100 odsto održana, ali je upozorila da svi moraju biti pripremljeni na scenario da navijača ne bude na tribinama ukoliko se situacija sa koronavirusom ne smiri.

Ankete pokazuju da su stanovnici Zemlje izlazećeg sunca protiv održavanja Igara zbog trenutne epidemiološke situacije.

„Narod u Japanu oseća frustraciju povodom toga što želimo da organizujemo Igre u Tokiju. Najveći izazov će biti način na koji ćemo kontrolisati kretanje ljudi. Ukoliko se novi talas pandemije dogodi u toku Igara, izbiće velika kriza i vanredna situacija. Zbog toga moramo biti spremni na scenario da navijača ne bude na tribinama“, rekla je Hašimoto.

Vanredna situacija u Japanu na snazi će biti do 20. juna.

Olimpijske igre na programu su od 23. jula do 8. avgusta.

Komentari

Vaš komentar