Foto: BSS

Reprezentativac Srbije u boksu Sadam Magomedov plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Beogradu, pošto je pobedio predstavnika BiH Džemala Bošnjaka sa 5:0, u meču teške kategorije do 92 kilograma.

„Dobro sam bio upoznat sa mojim protivnikom, on je jedini rival koji je niži od mene u našoj kategoriji na ovom takmičenju, ali izuzetno snažan. Sve ovo što sam primenio danas u ringu tokom borbe bila je taktika koju smo selektor, stručni tim naše reprezentacije i ja dogovorili i zamislili. Zadovoljan sam, ali ima grešaka na kojima može i mora da se radi“, rekao je Magomedov, preneo je Bokserski savez Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Magomedov će se za ulazak u polufinale, a samim tim i medalju, boriti protiv Kubanca Hulija Cesara La Kruza.

Kubanac je četvorostruki svetski šampion, kao i dvostruki olimpijski šampion iz Rija 2016. i Tokija ove godine.

„Da, još jedan olimpijac je ispred mene, u prvom kolu sam savladao bronzanog iz Tokija (Abner Tešeira Da Silva) sledi Kubanac koji je dva puta osvojio olimpijsko zlato. Svakako sledi detaljna analiza, rad na taktici, priprema za ovaj meč koji je ujedno najvažniji za mene na ovom šampionatu jer pobeda u ovom meču je ne samo pobeda nad višetrukim šampionom sveta, već i sigurna medalja na ovom Svetskom prvenstvu, medalja za Srbiju“ dodao je on.

„Zahvaljujem se Bokserskom savezu Srbije na svim uslovima koje su nam obezbedili i podršci, kao i najvijačima koji nam daju dodatnu motivaciju da nastavimo dalje i još bolje. Daćemo sve od sebe da ponovo obradujemo Srbiju“, zaključio je Magomedov.

Foto: BSS

Mladi srpski bokser Semiz Aličić poražen je u nedelju uveče u osmini finala kategorije do 80 kilograma od Litvanca Edgarasa Skurdelisa.

Ranije u toku dana, u osmini finala superteške kategorije poražen je Vladan Babić od takmičara iz Azerbejdžana Mahameda Abdulajeva.

BONUS VIDEO: Ametović zaustavljen u drugom kolu Svetskog prvenstva

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar