Foto: Starsport

Rukometašice Srbije su po prvi put u istoriji uspele da savladaju Crnu Goru sa 27:25 (14:18) posle velikog preokreta i tako drugu fazu otvorile izuzetno bitnim trijumfom. Ipak, ko se krije iza ovakve igre naše selekcije?

PROČITAJTE JOŠ

Naša selekcija je odigrala maestralno i pokazala je da bi još jednom mogla da dođe do zapaženog rezultata na prvenstvu (prošlog puta bila šesta).

Selektor Uroš Bregar istakao je u prvi plan reakciju naših igračica kada su se našle u neizglednoj situaciji.

„Crna Gora je pala i na kraju sam baš ponosan što je Srbija najzad uspela da savlada Crnu Goru. Sada opet prvo poluvreme nije bilo dobro, ali smo u drugom bili mnogo bolji. Veoma sam zadovoljan kako smo od minusa u prvom poluvremenu drugo poluvreme uspeli dobro da odigramo i da dobijemo za 6 golova“, poručio je Bregar.

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Radojević sa osam golova, dok je Jovana Stojiljković stala na sedam.

Levi bek naše selekcije istakao je zbog čega je ovo bio težak susret.

„Jučerašnje putovanje i trening i jutrošnji trening pred utakmicu su faktori što nam je bilo malo teško i što smo delovale umorno na početku utakmice dok nismo uhvatile neki svoj ritam. Bila je teška borba, teško prvo poluvreme, gubile smo neke duele koje nismo trebale da gubimo i nismo uspele to u prvom delu igre da sprečimo. U drugom poluvremenu smo bili koncentrisaniji na sve zadatke koje imamo i na to kako treba da igramo odbranu, tako de je u drugom delu igre sve to bilo na mnogo višem nivou. Zaustavile smo napad Crne Gore, što je prouzrokovalo dalje njihove greške, takođe je i Jovana Risović na golu je zaustavila neke šuteve u važnim momentima, tako da smo preokrenule rezultat i na kraju smireno došli do pobede“, smatra Stojiljković.

Foto: Tanjug/Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Upravo Radojević i Stojiljković uz Katarinu Liščević predstavljaju okosnicu ovog tima koji želi da dodatno pomeri granice. Liščević donosi mnogo ne samo iskustvom nego i vizijom. Kako je samo pocepala odbranu Crne Gore u poslednjih 10 minuta, stvarala je vrhunske akcije, a samo su bravure golmana

Ukoliko je pala Crna Gora zašto ne verovati i da u preostala dva meča može da se dođe do istorijskog podviga. Andrea Lekić, Slađana Pop-Lazić, Katarina Krpež-Slezak i Dragana Cvijić rekle su zbogom reprezentaciji posle više od decenije nastupa za najbolji tim Srbije, ali ova nova generacije uspeva da zakrpi sve probleme uprkos tome što zbog povreda nema ni Sanje Radosavljević ni Jelene Lavko .

Ipak, već u subotu će naša selekcija biti na ispitu generacije. Četvrtfinale bi mogla da obezbedi sa još dva trijumfa protiv Francuske i Slovenije. Francuskinje su aktuelne olimpijske šampionke i drugoplasirane sa Evropskog prvenstva, ali su i te kako znale da podbace. Na pomenutom Svetskom prvenstvu 2019. godine kada je Srbija bila šesta, Francuska je bila tek 19.

Upravo zbog toga naše devojke imaju razloga da veruju u čudo jer se prave granice ove nove generacije još uvek ne znaju. Ipak i Rusija bi jednim kiksom značajno uvećala šanse našoj selekciji jer bi onda možda čak i remi sa Francuskom bio dovoljan za prolaz.

BONUS VIDEO Sudarili se Hamilton i Ferštapen i izleteli sa staze

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar