Foto: Starsport

Rukometašice Srbije Ivana Mitrović i Ana Kojić nadaju se dobrom meču protiv Crne Gore na startu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Rukometašice Srbije su doputovale u Granoljers, gde će nastaviti takmičenje utakmicama protiv Crne Gore, Francuske i Slovenije u okviru novoformirane grupe nakon preliminarne faze Svetskog prvenstva, gde su u poslednjem meču izgubile od Rusije.

PROČITAJTE JOŠ:

„Po stizanju u Granoljers sav fokus je na utakmici sa Crnom Gorom, jer mi smo svi Balkanci i postoji neki inat i želja za nadmetanjem među nama i probaćemo da mi budemo ti koji će prelomiti utakmicu u svoju korist i da ćemo naučiti nešto iz ovog poraza. Obično kad se tako izgubi, sledeća utakmica bude baš dobra i volela bih da tako bude i u ovom slučaju“, rekla je Mitrović za sajt RSS-a.

Prvi susret u narednoj fazi igra se u četvrtak od 18 sati protiv Crne Gore.

„Znam da je reprezentacija Crne Gore ima dosta podmlađenu ekipu, u timu ima i dosta igračica Budućnosti i godinama unazad koliko sam upućena u to grade ekipu kroz Budućnost. Mislim da imamo šansu, bez potcenjivanja njihove ekipe. Kao što su oni, tako smo i mi mlad tim i mi smo se tek sad skupili. Mislim da će presuditi volja i želja i koliko mi budemo zagrizle i koliko budemo imale želju za pobedom, mislim da ćemo jedino tako postići dobar rezultat. Mnoge od tih devojaka znam, igram sa njima, znam da će se boriti, pogotovo protiv nas jer postoji taj rivalitet i želja za nadmetanjem. Moramo da se skoncentrišemo i na analizu protivnika, gledamo snimke i obratimo pažnju na neke stvari u njihovoj igri kako bismo se što bolje pripremili. Važno je sa druge strane da mi igramo našu igru, bez puno filozofije, da se igramo rukometa. Znam da ih karakteriše gruba, agresivna odbrana, ali ekipa je izmenjena, ima tu dosta novih igračica, perspektivnih igračica“, rekla je Mitrović.

Reprezentativka Ana Kojić kaže da Srbija neće imati lak posao u drugoj fazi šampionata sveta.

„Grupa nije ni malo laka, a prvi protivnik je Crna Gora. U sportu je to tako – kad se utakmica završi imaš par sati da sumiraš utiske, a danas je već novi dan i moramo da mislimo na Crnu Goru. Selekcija Crne Gore je podmlađena, predvođene su Jovankom Radičević, kao najiskusnijom, od koje po mom mišLjenju preti najveća opasnost. Imaju jako dobru igru sa pivotmenom. Mi ćemo ući u meč fokusirano i dati sve od sebe da uzmemo dva boda. Moramo da vratimo samopouzdanje sledećom utakmicom i da vratimo veru i da pokažemo da zaista ova ekipa ima potencijal, predvođena sa par iskusnijih igračica koje nam sad pomažu u tome. Verujem da ćemo protiv Crne Gore vratiti samopouzdanje i pokazati lepu igru koju imamo. Mislim da smo, ako ništa drugo pokazali veliku borbenost na terenu protiv Rusije“, smatra Kojić.

Meč sa Francuskom se igra u subotu, 11. decembra od 18 sati, dok će sa sa Slovenijom naša selekcija sastati u ponedeljak u istom terminu.

BONUS VIDEO Suze Dejana Savića na aerodromu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar