Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP DENMARK OUT

Rukometašice Hrvatske osvojile su bronzanu medalju na prvenstvu Evrope koje se igra u Danskoj i Norveškoj.

One nisu uspele da dođu do finala, ali jesu uspele da pobede domaćina u meču za treće mesto sa 25:19 i tako su upotpunile senzaciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Hrvatska je, iako otpisana, upisala sve tri pobede i bila prva u grupi gde je bila i Srbija sa Mađarskom i Holandijom.

Ekipu „kockastih“ je do pobede protiv Dankinja predvodila Katarina Ježić sa pet golova koliko je imala i Stela Posavec.

Gol manje imala je Ana Debelić, a Ćamila Mićijević tri gola. Kod Dankinja je prednjačila Ane Mete Hansen sa četiri gola, a isto toliko je imala i Mete Tranborg.

Dora Krsnik i Mićijević su otvorile meč serijom 3:0 u korist Hrvatske, ali su onda izgubile ritam pa je Danska preokrenula serijom u režili Tranborg i Pedersen na 7:4.

Foto: EPA-EFE/HENNING BAGGER DENMARK OUT

Hrvatice su se do poluvremena vratile u meč i egal 11:11 da bi Ana Debelić u nastavku krenula golom za vođstvo svoje reprezentacije.

Od tog trenutka su Hrvatice počele da postepeno povećavaju prednost i kada je ona dostigla četiri gola u poslednjih deset minuta, bilo je jasno da će Dankinje teško do medalje.

Hrvatska je sačuvala prednost i pobedila, pa je osvojila svoju petu medalju. Posle uspeha sa Mediteranskih igara iz 2013, 2005 (bronze), 1997. (srebro) i 1993 (zlato), ovo je istorijski evropski uspeh.

U finalu Evropskog prvenstva će igrati Norveška i Francuska u nedelju uveče. Da podsetimo, reprezentacija Srbije je ispala u prvoj rundi takmičenja posle poraza baš od Hrvatske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram