Evropsko prvenstvo u rukometu, utakmica Srbija - Hrvatska.
Evropsko prvenstvo u rukometu, utakmica Srbija - Hrvatska. REUTERS/Ognen Teofilovski

Rukometna reprezentacija Srbije završila je Evropsko prvenstvo u grupnoj fazi, Hrvatska je prošla dalje zajedno sa Francuskom iz grupe C, a iz komšiluka navode kako ekipa Tonija Đerone i nije imala mnogo čemu da se nada.

Rasplet očekivan, i jedni i drugi bili su favoriti u odnosu na „orlove“ koji su protiv Ukrajine i Hrvatske pokazali daleko bolja izdanja nego inače.

PROČITAJTE JOŠ

Duel sa Francuzima bio je prilično za zaborav, ali je selektor Toni Đerona najavio da bi pred rukometašima Srbije mogli da budu mnogo bolji dani.

Video se pomak u igri, energiji, odnosu prema reprezentaciji, što je trenutno daleko od dovoljnog za neki uspeh.

Hrvatski stručnjak Lino Červar, koji je u dva navrata bio selektor Hrvatske (2002-2010. i 2017-2021), smatra da su „orlove“ veličali na ovom EP bez razloga.

„Ovaj Euro je pokazao da se nešto menja na rukometnoj mapi. Mnogi su bili spremni da tvrde da je Portugal sila koja dolazi, ali taj Portugal je bazirao sve na nekoliko Kubanaca. Pali su Norvežani, Slovenci, Šveđani igraju loše, a i Srbe su bez razloga svi počeli dizati u nebesa. Za rukomet je jako dobro da se vraćaju Česi i Rusi, ali za mene su najlepše priče ovog turnira Island i Holandija“, poručio je, između ostalog, Červar za index.hr.

BONUS VIDEO Navijači Hrvatske i Srbije u Mađarskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar