Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Skupština rukometne Arkus lige nije prihvatila odluku Rukometnog saveza Srbije (RSS) o proširenju elitnog domaćeg takmičenja u sezoni 2020/21 sa 14 na 16 klubova, objavljeno je na sajtu Arkus lige.

Na sednici Arkus lige u Beogradu, devet klubova je posle petočasovne rasprave glasalo protiv proširenja, uz dva uzdržana i tri protiv, pa odluka Upravnog odbora RSS o ligi sa 16 klubova nije prihvaćena.

PROČITAJTE JOŠ

Kako se navodi na zvaničnoj internet stranici Arkus lige, odluka ligaške skupštine i obrazloženi stavovi svih klubova biće upućeni Upravnom odboru RSS od kojeg se traži da preispita svoju prethodnu odluku o proširenju.

Podsećamo, Arkus liga je suspendovana sredinom marta zbog pandemije koronavirusa, pa je RSS prekinuo takmičenje i nije proglasio šampiona, a završnica Kupa Branislava Pokrajca trebalo bi da bude odigrana neposredno pre početka narednog prvenstva.

RSS je odlučio da ovog proleća niko od superligaša ne ispadne u niži rang i da posle baraža najjača domaća liga bude proširena na 16 klubova, koji bi u prvom delu šampionata bili podeljeni u dve grupe sa po osam ekipa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar