Žestoka borba u večitom derbiju Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Rukometaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu kao gosti sa 27:24 (13:10) u večitom derbiju odigranom u 17. kolu Superlige.

Crno-beli su i drugi put ove sezone savladali večitog rivala, odnosno sedmi zaredom, i probili se na treće mesto na tabeli sa 21 bodom. Zvezda je prikovana za dno sa devet bodova.

Tim iz Humske je sve vreme držao borbu pod kontrolom, imao razigrana krila Maksića i Živkovića, te u nastavku Petrića i Grubića, odnosno na crti snalažljivog Mićića.

Kapiten Partizana Nemanja Živković istakao se sa šest golova Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crveno-beli su se potrudili da što više namuče najvećeg rivala i učine derbi neizvesnim, ali im ipak predstoji bitka za opstanak u superligaškom društvu.

Derbi je odlučen između 44. i 54. minuta, Partizan se serijom 4:0 odvojio na 21:17, a Trnavac je u međuvremenu uspeo i da zaustavi sedmerac Rodiću.

Ipak, dva loša napada potonjeg pobednika vratila su nadu domaći tim na pogodak zaostatka (20:21), kada je trener Partizana Nenad Maksić reagovao tajm-autom. Njegovi izabranici su na vreme uspeli da vrate rezultatsku prednost preko Petrića i Maksića (24:20), i rutinski privedu utakmicu kraju.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

U pobedničkom timu najbolji su bili pomenuti Aleksa Maksić sa sedam i Nemanja Živković sa šest, te Pavle Cvijetić sa pet golova.

U Crvenoj zvezdi su se istakli Ivan Rajičević sa sedam i Predrag Rodić sa šest pogodaka.

Nakon 17. kola, Dinamo iz Pančeva je prvi na tabeli sa učinkom 15-2 i 30 bodova. Sledi Železničar sa 24, a Partizan ga prati sa 21 bodom iz deset pobeda, jednog remija i šest poraza. Zvezda je poslednja na tabeli sa svega četiri pobede, jednim remijem i 12 poraza, odnosno devet bodova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо