Foto: Printscreen/Nova

Odbojkaš Nikola Rosić i sporski novinar Miloš Šaranović, bili su gosti emisije "Među nama" na televiziji Nova S.

Poznato je da živimo u godini kada je pandemija koronavirusa jedna od glavnih tema, a svakako je nezaobilazna i u sportu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve veći je broj sportista koji su pozitivni na testu na koronavirus, pa zbog toga moraju da budu u izolaciji tokom dve nedelje, a njihovi timovi igraju bez njih u tom periodu.

Ovog vikenda sledi nam 163. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde na stadionu u Humskoj i okršaj ljutih rivala neće proći bez priče o koroni.

Poznato je da su na poslednjim testovima bili pozitivni fudbaleri Crvene zvezde, Gelor Kanga i Mirko Ivanić.

Nikola Rosić je jedan od naših sportista koji je preležao koronavirus. Kaže da se sada oseća dobro, ali da nikome, pa ni njemu ne prija ova situacija neizvesnosti i to što se igra bez publike na tribinama.

„Definitivno je nezgodna situacija za svakog sportistu, ne samo što se tiče toga što se igra bez publike. Sada već kao bivši sportista i odbojkaški radnik, znam da u pojedinim ligama se dešava da dolazi do prekida takmičenja. Prilagođavaju se situaciji, dogovaraju se šta će da bude. Recimo, u Češkoj se dogodio prekid od dve nedelje. To je otežavajuća okolnost za svakog sportistu, pre svega da održi sebe u nekoj formi i posle na terenu se prikažu u pravom svetlu“, rekao je Rosić.

Miloš Šaranović ističe da sportistika treba odati priznanje zbog vrhunskog profesionalizma i u peridu kada nemaju podršku sa tribina.

„Dešavlo se se derbiji igraju bez publike, ali ovo je sad iz nekih drugih razloga. Rekli smo, nema kukanja, ali sve je nekako tužno i prazno, nedostaju navijači, ali ako ne može, ne može. Ja se i dalje divim tome i stvarno mi je jedan od jačih utisaka taj koliko su vrhunski sportisti ozbiljni u svom poslu, koliko su posvećeni da to i dalje na terenu funkcioniše kako valja. Tu se nije ništa izgubilo, ali po logici stvari jako je neprijatno kada nema te interakcije sa publikom, tog žara. Ipak, za sada, sport u tim sterilnijim uslovima vredi gledati“, rekao je između ostalog Šaranović.

Šta su dalje na ovu temu imali da kažu pogledatje u priloženom snimku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar