Foto: EPA/LEO LA VALLE

Srpski odbojkaš Nikola Rosić govorio je o svom iskustvu iz vremena provedenog na lečenju od koronavirusa.

Bivši reprezentativac Srbije je uspeo da se izleči, a tokom tog perioda imao je priliku da razgovara sa preminulim episkopom valjevskim Milutinom.

„Imao sam čast da porazgovaram sa takvom osobom, sigurno je da će mi to ostati urezano do kraja života. Saznao sam na Sajmu od sveštenika iz Valjeva da nije izdržao. Imali smo i neke zajedničke poznanike iz Nemačke, članovi njegove najbliže porodice su me zvali da prenesem neke njegove poslednje trenutke u životu. To iskustvo će mi biti urezano do kraja života“, rekao je Rosić.

PROČITAJTE JOŠ

On je prve simptome osetio kroz povišenu telesnu temperaturu.

„Četiri dana sam imao temperaturu iako nisam sklon tome. Odlučio sam da se testiram i kada su mi snimili pluća konstatovali su upalu pluća. Uzeli su bris, testirali, zadržali na odeljenju i sledećeg dana su konstatovali da sam poziativan“, rekao je Rosić.

Na lečenju u bolnici je boravio u sobi sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom.

„Osetio sam olakšanje, razmenili smo iskustva, objasnio mi je kakve je simptome imao, kakva je to bolest. Pozitivno je bilo to što je osetio poboljšanje, to je bio signal da može da ide na bolje. Čitali smo i slušali da se dešavaju razni slučajevi, da ljudi umiru i da nema pravila. Trudio sam se da prebacimo na pozitivu, da se bodrimo, delili smo dobro i loše i uspeli smo da pobedimo bitku, na svu sreću“.

Rosić je poslednju fazu lečenja proveo u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu.

„Dočekali su me uslovi kakvi jesu, nisu hotelski niti bolnički, zato se to zove privremena bolnica. Meni lično, posle 12 dana u krevetu u jednoj sobi, gde nisam imao prostora za kretanje, dobio sam širinu da prošetam, a lakše mi je bilo i kada sam video da su tu lakši slučajevi“, zaključio je Rosić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram