Foto: EPA-EFE/ALESSIO MARINI

Čuveni italijanski motociklista Valentino Rosi imao je priliku da obraduje možda i svog najstarijeg obožavaoca, jednu staricu od 102. godine.

Ništa ne bi bilo ne obično, a gospođa Italika Grondona, koja je iz Đenove, nije uspela da u poznim životnim godinama izađe kao pobednik iz borbe sa koronavirusom.

Starica se u potpunosti oporavila i Rosi je želeo silno da je upozna pošto je čuo da se njegov veliki poster nalazi u njenoj sobi.

Foto: Printscreen Instagram

Valentino je pozvao staricu i prvo što joj je rekao, bilo je:

„Spremni ste? U redu. Moje ime je Valentino Rosi. Motociklista. Kunem se. Gospođo Italika, želim da vam dam kompliment, vi ste mnogo, mnogo jači od mene. Vi ste veliki ratnik i da imam vašu energiju, takmičio bih se još 20 godina“.

Starica je bila oduševljena njegovim pozivom.

„Ovo mi je bila jedna od želja, jako je lepo od tebe što si se javio i ispunio mi je. Sad još samo da upoznam Fetela!“, rekla je gospođa Grondona.

Onda je Rosi upitao:

„Mogu li da vas pozovem na jednu od svojih trka čim se šampionat sveta bude nastavio?

Ona je naravno, pristala. Italika je kasnije priznala da je želela samo da upozna doktora koji ju je izlečio, a bila je iznenađena kada je osim njega, dobila poziv poznatog motocikliste.

„Njegov sam veliki obožavalac. Imam njegov poster na zidu, i privezak sa njegovim brojem, 46, prikačen je na moj štap za hodanje. Stalno je uz mene, rekla sam mu da tako mogu i da trčim“, našalila se starica.

Godpođa Grondona kaže da je oduvek volela i Formulu 1, ali otkriva da se još u mladosti zaljubila u motore.

„Sećam se, bilo je to pre više od 80 godina, kada sam živela blizu Porta Soprane. Jednog dana stigao je na motoru mladi poštar, možda od 25 godina i pitao me da li sam za jedan krug na motoru sa njim? Naravno, odgovorila sam mu. Otišli smo u Porta Prinćipe. Bilo je predivno, ali kratko. Moj muž posle toga nije bio čak ni ljubitelj plesa, zato sam se razvela od njega“, zaključila je Italika Grondona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram