Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Valentino Rosi, devetostruki šampion sveta, praktično je doneo odluku gde će nastaviti karijeru naredne sezone, otkrio je njegov prijatelj i najbliži saradnik Učio Saluči, koji je izjavio da će dogovor sa Jamahom biti postignut do kraja juna.

Italijan će na kraju ove godine ostati bez mesta u fabričkom timu Jamahe, pošto na njegovo mesto stiže Fabio Kvartararo. Japanska kompanija je Rosiju obećala fabrički motor i mesto u Petronas timu, a druga opcija mu je povlačenje na kraju ovogodišnjeg šampionata.

PROČITAJTE JOŠ

Rosi je nedavno priznao da ga je pauza zbog pandemije koronavirusa učinila opuštenijim po pitanju budućnosti.

„Valentino ima stav nekoga ko želi sve osim da se povuče. On je pokretačka snaga, momak koji ostale tera da guraju, sve nas zapanjuje. Naša namera je da će on nastaviti da vozi i sledeće godine. Kada Vale menja tim uvek dolazi do drugih pomeranja, očekivanja, tenzije. Nije u pitanju fabrički tim, ali će imati fabrički motor. Tim ima odličnu strukturu, Jamaha je tu da nam pruži podršku, a sa njima imamo odličan odnos. Najverovatnije će Franko biti drugi vozač, što bi trebalo da bude dobro iskustvo. Nije sve još definisano, ali bi trebalo da bude do kraja meseca“, rekao je Saluči za „Skaj“

Ukoliko Rosi odluči da pređe u Petronas Jamahu, timski kolega će mu izvesno biti Franko Morbideli, inače prvi polaznik njegove Akademije koji je postao svetski šampion.

Moto GP šampionat ove godine startuje 19. jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar