Bivši trener Federera šokirao pričom o tajni: Znali smo da će se ovo dogoditi

Podeli:
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Rodžer Federer će u nešto manje od dve godine morati i na treću operaciju kolena, a veliko je pitanje da li će legndarni teniser uspeti da se vrati. Upravo zbog toga se oglasio i njegov bivši trener Pol Anakon.

PROČITAJTE JOŠ

Švajcarac će sigurno preskočiti US Open, nedeljama će biti na štakama, a očekuje se da se vrati na teren početkom naredne godine. Ipak, možda sve ne bude tako jednostavno jer Švajcarac već sada ima punih 40 godina.

Objasnio je Anakon da je zna da će doći trenutak kada će se postavljati pitanje da li treba Federer da nastavi karijeru.

„Federer je u dobrim rukama, to je sigurno. Znali smo da će se ovo jednom dogoditi, na ovaj ili onaj način. Nadajmo se da će svi oni moći da se povuku kako žele, a ne da prestanu da igraju samo zato što moraju“, zabrinut je Anakon.

Istakao je da se Rodžer nikada nije želeo da se žali na povrede. Uvek je to skrivao, kao da je bila njegova mala tajna, a pretpostavlja se da je situacija izuzetno ozbiljna kada on sad javno saopštava informacije.

„Sve što mogu da kažem nakon četiri godine saradnje sa Rodžerom je da se on nikad nije žalio i nikad nije pričao da li pati od neke fizičke nelagode. Nikada nije tražio izgovore. Federer je uvek delovao da je bilo kakva povreda mnogo lakša od nego što zaista jeste“, zaključio je Pol Anakon.

Još uvek nije poznato kada će Federer biti operisan.

Bonus video: Đoković i ambasadorka Srbije u Londonu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar