Aleksa Kijanović spreman da obara rekorde
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Srpski atletičar Aleksa Kijanović, vlasnik državnog rekorda na 60 metara u dvorani, jako je motivisan za dvoransku sezonu.

Glavno takmičenje naredne godine za njega biće Evropsko prvenstvo u dvorani, na kojem se nada finalu na 60 metara.

„Za predstojeću zimsku sezonu smo već počeli da se intenzivno spremamo i planiram da, kao i svake sezone, budem što bliži obaranju ličnog rekorda. Takođe, ne bih isključio mogućnost da ispunim normu za prvenstvo sveta u dvorani do koje mi nedostaje četiri stotinke. Na meni je da ostanem zdrav i da se spremim što je moguće bolje“, rekao je Kijanović, prenosi Srpski atletski savez.

PROČITAJTE JOŠ

Uprkos pandemiji koronavirusa, za Kijanovića je ova sezona bila jako uspešna, ali i dosta naporna zbog konstantnog pomeranja takmičenja.

„Cela situacija je bila jako neizvesna i nepredvidiva. Tempiranje forme je bilo gotovo nemoguće i stalno odlaganje takmičenja je dovelo do toga da se sezona produži do kraja septembra. Ukratko, sezona je bila za mene lično jako uspešna, ali i dosta naporna“, rekao je Kijanović i dodao:

„I pored svega toga uspeo sam da pomerim svoje lične rekorde i na 100 i na 200 metara, što mi samo govori da imam dosta prostora. Takođe bih istakao i manjak velikih takmičenja na kojima sam, čini mi se, počeo da dajem i više od onoga što sam mislio da mogu, što smatram da će mi dosta značiti za buduće nastupe“.

Kijanović nema primarnu disciplinu, već mu se smenjuju afiniteti prema trkama na 60 i 100 metara.

„Na onoj distanci na kojoj sam trenutno bolji, ta mi je i draža. Trenutno sam jako motivisan za dvoransku sezonu jer znam da sam konkurentan među sprinterima u Evropi, tako da to uzimam kao dodatni motiv da se spremim još bolje, a kakav će rezultat na kraju proisteći, videćemo“, zaključio je Kijanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar