Foto: EPA/SRDJAN SUKI

Trener italijanskog Pro Reka Ratko Rudić je rekao da je pokušao da se vrati u Hrvatsku iz Italije, ali da u tome nije uspeo.

On je za index.hr preneo kako izgleda život u italijanskom gradu Reku.

PROČITAJTE JOŠ

„Sve je blokirano, sve je zatvoreno. Jednom nedeljno možemo izaći po neophodne namirnice i do apoteke, ali i tada se moramo pridržavati posebnih pravila“, rekao je Rudić.

Kako je naveo, njegova ćerka se nalazi u Milanu.

„Bodrimo se… Situacija je dramatična, najviše me je strah što se kraj ovom zlu ne nazire“.

Rudić je ocenio i da je koronavirus posebno opasan jer je nepredvidiv.

„Bolest se ne širi samo od onih koji su zaraženi i koji imaju simptome. Opasnost je puno veća kod onih koji te simptome nemaju, a bolesni su. Takvih je deset puta više. Toga me najviše strah. Ne želim ni da razmišljam o tome, koliko oni ljudi mogu zaraziti. Zato je neophodno da se svi strogo pridržavaju samoizolacije i svih mera koje je država donela. Samo se tako mogu spašavati životi“.

On je podsetio da niko nije shvatao ozbiljnost situacije.

„Francuzi su do poslednjeg trenutka tvrdili da se ne radi o infekciji, pogledajte što se događa u Španiji, pa njima je zdravstveni sistem u kolapsu, a o tome što se događa u Americi i što ih tek čeka bolje da ne pričam i ne razmišljam. Nezahvalno je reći da su Italijani nespremno i neozbiljno ušli u rat sa virusom. Ako i jesu, nisu ništa više od ostatka sveta. U početku nisu prihvatali drastične mere, nisu prihvaćali da vojska bude na ulicama, ali sad se i to promenilo“, zaključio je Rudić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram