Ratko Đurković novi trener rukometaša Crvene zvezde
Ratko Đurković iz igračkih dana Foto: EPA/STRINGER

Ratko Đurković, nekadašnji reprezentativac, novi je trener rukometaša Crvene zvezde, saopštio je beogradski klub.

Đurković je poslednji angažman imao u Kuvajtu, u ekipi Al-Kurain, a kao prvi trener do sada je predvodio Lovćen, s kojim je osvojio Kup Crne Gore 2011. godine, te Pelister i mađarski Komlo. S banjalučkim Borcem je bio šampion BiH u sezoni 2016/2017, radio je za Al-Rajan i tokom dve sezone u Orošhazu u mađarskom šampionatu.

Oprobao se i u ženskom rukometu kao trener grčke ekipe Ormi iz Patre.

PROČITAJTE I OVO

On je posle prvog treninga rekao da je upoznat sa stanjem u ekipi i očekivanjima i da mu je drago što njegovi bivši saigrači Nenad Peruničić, Dragan Škrbić i Ognjen Kajganić misle da može da vodi Zvezdu i ostvari dobre rezultate.

„Upravo je to bilo i ključno da dođem. To su ljudi s kojima imam jako dobre odnose, poštovanje. Da svako zna šta je čija obaveza. Video sam ambiciju kod njih da žele da naprave mnogo više, a i ja želim da se ostvarim kao trener na mnogo većem nivou, što Crvena zvezda i jeste“, rekao je Đurković, preneo je klupski sajt.

On kaže da je svestan da obavlja posao koji je uvek „na udaru“.

„Greške se retko praštaju, ali ja ovo volim da radim. Ako se ispratimo svi zajedno, mislim da to u budućnosti može da dovede do mnogo boljih rezultata nego do sada“.

Zvezda igra u plej-autu srpskog prvenstva, odnosno borbu za opstanak.

„Znam da nigde nije lako, ja sam čovek rukometa i nisam od onih koji će reći ‘lako ćemo’. Vidimo i na Evropskom prvenstvu da se priča o Holandiji i Crnoj Gori da su hit turnira. Zato što su svi pričali o njima da su mala zemlja ili nisu toliko rukometne zemlje, nisu toliko na sceni, ali momci igraju, i to dobro. Moramo da budemo fokusirani, da pokažemo da smo dobri, a ne da pričamo da smo dobri. Nije dovoljno samo ime koje nosi klub, moramo to i da dokažemo.

Na klupi Crvene zvezde Đurković će debitovati u utakmici pretkola Kupa „Branislav Pokrajac“ protiv Radničkog iz Kragujevca, u Beogradu.

„Radnički je dobra ekipa. Ostaje mi da kroz par pripremnih utakmica vidim mogućnosti ekipe i kako ćemo da funkcionišemo. Imamo povređenih igrača. Veliki izazov i šansa da se prođe dalje i ja želim da idemo korak po korak. Počev od prijateljskih utakmica, želim da napravimo atmosferu da idemo da pobedimo, da to bude način koji će se videti na terenu.

Igračku karijeru, tokom koje je bio poznat kao jedan od najpouzdanijih i najboljih defanzivaca, počeo je u matičnom Lovćenu. Nastavio je u Metaloplastici i Sintelonu, između još jednog nastupa u Lovćenu, zatim i Partizanu. Inostranu karijeru je gradio u Bidasoi i četiri godine u Pik Segedu, gde je igrao sa Nenadom Peruničićem. Pre završetka karijere u Lovćenu, jednu sezonu je nosio dres sarajevske Bosne.

Bio je deo reprezentacije koja je osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu 2001. godine u Francuskoj, kao i deo selekcije koja je osvojila četvrto mesto na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Nastupao je za SR Jugoslaviju, SCG i Crnu Goru od 2006. do 2008. godine.

BONUS VIDEO Dragan Škrbić o klupskom rukometu u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar