Foto: Starsport

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca savladali su Novi Beograd u meču drugog polufinala Kupa Srbije sa 13:9 i plasirali se u finale, gde ih čeka Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ...

Novobeograđani su sjajno otvorili meč, povedli sa 4:0 i igrali odličnu odbranu, pa se činilo da izbranici Vladimira Vujasinovića mogu do trijumfa.

Radnički je do kraja prve četvrtine uspeo da smanji preko Strahinje Rašovića, a potom je u drugoj deonici usledila prava kanonada Kragujevčana. Pogađali su Rašović, Marko Radulović, Nikola Lukić i Nikita Krug za 5:4.

Novobeograđani su ostajali u igri zahvaljujući Milošu Ćuku, koji je dva puta donosio izjednačenje nakon golova Rašovića, ali su Radulović i Stanojević novim golovima drugu deonicu okončali sa 8:2 za Radnički, pa je na poluvremenu tim iz Kragujevca imao vođstvo od 9:6.

U drugom poluvremenu sjajno golman gostiju Lazar Dobožanov je sprečavao Novi Beograd u pokušajima da ugrozi prednost, dok je Rašović nastavio da briljira, pa je branilac trofeja uspeo da sačuva vođstvo i obezbedi finale.

Rašović je postigao sedam golova, dok je Ćuk brojao do tri.

Kup Srbije u vaterpolu, polufinale

RadničkiNovi Beograd 13:9 (1:4, 8:2, 3:2, 1:1)

Bazen: Milan Gale Muškatirović.

Sudije: Golijanin i Virijević.

Isključenja; Radnički 12, Novi Beograd 15.

Peterci. Novi Beograd 1 (1).

RADNIČKI: Dobožanov,Rašović 7, Stanojević 1, Janković, Toholj, Krug 1, Ukropina, Branković, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Tanasijević, Todorovski, Radulović 2.

Trener: Stevanović.

NOVI BEOGRAD: Rističević, Petrovski, Tomić 2, Bursać, Ćuk 3, Radulović, Gogov, Šušiašvili, Avramović 1, Mitrović, Nikolov 1,  Asanović 1, Vlahović, Martinović 1.

Trener: Vujasinović

Finale je na programu u utorak u 18 časova.

Podsećamo, Zvezda je u prvom polufinalu savladala Partizan sa 9:7, nakon odlične partije u drugom poluvremenu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare