Foto: Instagram screenshot / floydmayweather

Godinama unazad se iznova začudimo kada poznati sportista potpiše ugovor vredan desetina miliona dolara. Desetine su prešle u stotine miliona, a do sada su samo četvorica uspela da prebace magičnu cifru od devet nula i postanu milijarderi. Jedan od njih upravo živi da bi se šepurio bogatstvom - Flojd "Money" ("Novac") Mejveder.

Iako ne postoji zvanična potvrda ko je od sportista prvi zapravo i postao milijarder, znamo da ih je samo četvorica u istoriji. Mejveder je tokom 2017. ušetao u izabrano društvo. Uz boksera se tu još nalaze i Majkl Džordan, najbolji košarkaš svih vremena, te Tajger Vuds, najbolji golfer svih vremena, te od nedavno i Kristijano Ronaldo, koji je prvi fudbaler koji je prebacio ovu granicu.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednji put se Mejveder u centru pažnje medija našao kada mu je Ana Monro plesala u krilu, a snimak koji je procurio u javnost je vrlo brzo sakupio milione pregleda. To možda i ne bi bilo toliko čudno da Ana nije jedna od najpoznatijih striptizeta Las Vegasa i da bokser ne planira da je oženi! Kako prenosi britanski „San“ njih dvoje su u novogodišnjoj noći pozvali njene roditelje i zvanično saopštili da se nalaze u vezi.

Nije nimalo slučajno što je novu ljubav bokser upoznao u Las Vegasu jer se za nekoliko tamošnjih kazina priča da Mejvedera smatraju delom enterijera, koliko se često nalazi za stolovima.

Ipak, ovo je samo jedna od kontroverzi koje dolaze uz ime Mejvedera, koji je znao da najavljuje borbe i snimkom na kojem se gole devojke nalaze u kadi mleka… Ipak, od Amerikanca smo navikli da pokazuje svoje bogatstvo. Obično bi znao da nas „počasti“ fotografijama na kojima slaže novac, fotografijama skupocenih automobila, kolekcijom retkih satova ili skupocenih torbi (tašni?)…

Otuda i ne čudi što „Novac“ ne prestaje da opravdava svoj nadimak.

Sasvim očekivano najviše novca zarađuje od boksa, ali je kroz vreme uspeo da unapredi i sopstveni biznis. Samo za borbu sa Konorom Mekgregorom je prihodovao 275 miliona dolara, dok je protiv Manua Pakjaa inkasirao 180 miliona. To je više nego što većina zaradi u toku čitave karijere!

„Taj čovek je u problemima. Morao bi da ostavi kockanje. Baš je teški zavisnik od kockanja. Stalno o tome priča i stalno se kocka“, izjavio je Mekgregor nakon meča i tako objasnio zbog čega Amerikanac konstantno pronalazi nove načine da zaradi, pa je počeo sa ulaganjima u nekretnine.

Kolike probleme sa kockom ima svedoči da je znao da po utakmici američkog fudbala uloži 200.000 dolara, a u 2012. je zaradio 2,3 miliona funti na klađenju samo na ovom sportu u konkurenciji koledža.

„Kao što sam rekao ranije, ja sam u penziji, ali nisam penzionisan od zarađivanja. Uspeću da se vratim u taj svet i da se zabavim, a ovo je laka zabava. Ako mogu da zaradim 600 miliona od dva meča zašto to ne bih uradio. Ako mogu da dobijem 600 miliona i više i da ostavim to mojoj deci, unucima i voljenima, zašto da ne? To je ludo. Možete da čujete da pričaju ‘Flojdu je neophodan novac’. Ne treba mi ništa, ali mi ne smeta da zaradim“, rekao je u svom stilu bokser koji se prvi put penzionisao 2007. godine.

U 2017. godini je nakon pobede nad Mekgregorom stigao do 50 pobeda u karijeri bez ijednog poraza, a da li vas čudi što je na šortsu nekoliko puta nosio novčanice dolara?

Objavio je svojevremeno fotografiju sa pola miliona dolara koje je zaradio u kazinu na blek džeku, brojao milion dolara u avionu, pokazao da je iz dosade ustajao u jedan ujutru da 12 pari patika, a za potrebe slikanja znao je da stavi oko brata 20 zlatnih i dijamantskih ogrlica.

Uostalom napomenimo da je kupio nekoliko privatnih aviona, da ima luksuznu vilu u Los Anđelesu koja vredi 25 miliona dolara, te kuće u Las Vegasu, Majamiju i Beverli Hilsu, ali i da je znao da troši novac na sitnice i na stvari na koje vam nikada ne bi ni pale na pamet.

Kupio je masku za „ipod“ i platio je 50.000 dolara jer je optočena dijamantima, pokazao je nedavno i sat „Milijarder“ koji je prekriven draguljima i koji košta 18 miliona dolara. Odlučio je da napravi i prodavnicu slatkiša u sopstvenoj kući…

Možda je sada i pravi trenutak da spomenemo Fifti Senta koji je njegov veliki prijatelj. Godinama ranije je poznati reper potvrdio da je Flojd bankrotirao! Čovek koji je u tom trenutku procenjivan da je milijarder je navodno ostao bez dinara:

„Gledaćete ga na tezgama u lokalnim birtijama. Osim ako mu neko ne ponudi veliku lovu za neku novu borbu. Jer ljudi… Flojd više nema love. Gotovo. Otišlo“, rekao je 2018. godine Fifti Sent.

Samo nekoliko meseci nakon što je ovo tokom 2018. godine izjavio Fifti Flojd nastavlja da zakazuje unosne borbe i da pokazuje bogatstvo. Ogromnu pažnju je privukla i njegova kolekcija satova na kojoj bi mu mnogi pozavideli:

Uz to ne možemo da ne pomenemo njegovu impresivnu garažu u kojoj se nalazi i 4,8 miliona evra vredan automobil Koenigseg CCXR Trevita koji razvija brzinu do 409 kiliometara na čas. Tu se nalaze i dva Bugati Vejrona od po dva miliona, Bugati Grand sport od 2,2 miliona, tri Ferarija, Porše…

Upravo zbog toga ga i mnogi smatraju bahatim jer ne samo da poseduje ogromnu količinu novca, već voli to ljudima dobro da utrlja u lice…

Za Mejvedera se zna da nikada ne nosi istu odeću dva puta, da redovno kupuje nove patike za svaki izlazak, da ima sopstvenog kuvara (obrok ide i do 1.000 dolara), a zaposlio je i sopstvenog frizera (da, dobro ste primetili da je Flojd zapravo ćelav).

Svoje borbe samostalno promoviše jer je u međuvremenu kupio produkciju kuću, što samo uvećava njegov prihod. I mogli bi zapravo ovako zauvek da nabrajamo sve njegove gafove, ispade, milionske dogovore… Za kraj dodajmo i da bi se na listi milijdardera među sportistima mogla naći još imena Lionela Mesija, Lebrona Džejmsa, Mihaela Šumahera, Rodžera Federera…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare