Foto: twitter.com

Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić pobedio je Brazilca Tijaga Santosa, pa postoji lepa šansa da se umeša u borbu za pojas.

PROČITAJTE JOŠ

Još jedna potencijalna borba bi mogla da ga deli od borbe za pojas, koji sada pripada Janu Blahoviču, nakon osvajanja trona u borbi večeri u poluteškoj kategoriji.

Blahovič je sa druge strane imao Izraela Adesanju, koji je doživeo prvi poraz u karijeri. Pokvario je Poljak malo planove UFC-u, koji je forsirao Adesanju i želeo da ga projektuje kao veliku zvezdu.

Adesanji, prvaku srednje kategorije, ovo je bio prvi poraz u karijeri jednoglasnom sudijsom odlukom. Nakon borbe najavio je da se vraća u srednju kategoriju.

„Ne, nije išlo kako sam očekivao, mislio sam da ću pobediti. Nisam mogao spavati sinoć, ali nema veze. Kritičari su glasni, ali ja sam taj koji reskira u ovim borbama. Nije me bilo strah dok je Jan bio na meni, znao sam da mogu pobediti. Bio je ovo samo loš dan u teretani. Vraćam se u srednju kategoriju, idem tamo da nastavim dominaciju“, rekao je Adesanja.

On je tako propustio priliku da postane jedan od retkih boraca u UFC-u koji je u isto vreme držao dva pojasa, što je do sada uspelo samo Konoru Mekgregoru, Danielu Kormijeu, Henriju Kehudu i Amandi Nunes.

Sa druge strane, Aleksandar Rakić je zanimljivo najavio ovu borbu.

“Možda je UFC namerno ovu borbu stavio na isti program. Pobedim li Santosa, biću u prvom redu i gledaću borbu za titulu. Šanse su 50-50, ali mislim da će Adesanja pobediti ako dođe do odluke. Ako bude klinča, Jan će odneti pobedu jer je snažan tip i biće puno teži od Izraela. Videćemo kako će Izrael odgovoriti na rušenja”, rekao je Rakić, koji je tada poručio da bi više voleo da se u budućnosti bori protiv Izraela jer je veće ime i jer bi želeo da mu uzme zaostavštinu u UFC svetu.

Njegova pobeda nad Santosom nije bila atraktivna, samo taktička, ali je najavio borbu za tron.

„Želim šansu da se borim za titulu. Ovo je treći konkurent za titulu kojeg sam pobedio“, poručio je Aleksandar Rakić.

Ipak, iako je kao četvrtorangirani borac pobedio drugorangiranog, lako je moguće da mu UFC neće nakon ove borbe dati napad na pojas, a to je u intervjuu nakon borbe dao naslutiti i Džo Rogan, UFC-ov komentator.

Osim rezultata i pobeda, atraktivnost i utisak su itekako bitni u najvećoj svetskoj MMA organizaciji.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar