Foto: VK Radnički Kragujevac
Foto: VK Radnički Kragujevac

U izuzetno tvrdom regionalnom derbiju četvrtog kola Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog poraženi su na gostovanju splitskom Jadranu, rezultatom 9:8.

Treba napomenuti da Jadran ima čak sedmoricu igrača koja su se našla na najnovijem spisku selektora Hrvatske Ivice Tucka, što je uz iskusne vaterpoliste Anđela Šetku, Nikšu Dobuda i ostale trener Splićana Mile Smodlaka uklopio u skladan tim.

PROČITAJTE JOŠ:

Za razliku od meča koji su ovi timovi odigrali pre samo nekoliko dana u Regionalnoj ligi (14:14), nije bilo mnogo golova, pogotovo u prve tri četvrtine, ali je viđena čvrsta borba sa nekoliko preokreta.

Kragujevčani su poveli pogotkom Josipa Vrlića, posle dva minuta igre, da bi preokret domaćinu odmah doneo Jerko Marinić Kragić sa dva gola – 2:1.

Sredinom druge četvrtine gosti su preokrenuli pogocima Miloša Miličića i Marka Radulovića, ali je Marinić Kragić zadržao svoj tim u egalu, a Duje Pejković se pobrinuo za novi obrt pedesetak sekundi pre odlaska na odmor – 4:3.

Ni u nastavku susreta ništa se nije promenilo. Radnički je izjednačio u prvom napadu, preko Stefana Brankovića, međutim, to je bio jedini pogodak u ovom periodu, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa nerešenim rezultatom – 4:4.

Borba se potom rasplamsala u poslednjoj deonici, u kojoj je viđeno više pogodaka nego u celokupnom prethodnom toku meča. Na krilima Marinić Kragića Jadran je stigao do dva gola prednosti (7:5), koju je potom održavao, uprkos velikim naporima gostiju da se vrate u igru.

Sve što je Radnički uspeo da uradi do kraja bilo je da priđe na gol zaostatka, 28 sekundi pre kraja, ali su Splićani zadržali posed i upisali drugu pobedu.

Prednjačio je Marinić Kragić sa pet golova, dok je u ekipi Radničkog Josip Vrlić upisao dva.

Posle sedmodnevnog boravka u Splitu i turnira Regionalne lige i ovog duela, Kragujevčani se okreću domaćoj sceni, na kojoj ih u subotu, od 18.45 časova, očekuje meč osmog kola Super lige Srbije, sa ekipom Naisa iz Niša.

Jadran – Radnički 9:8 (2:1, 2:2, 0:1, 5:4)

SPLIT – Bazen: „Poljud“. Sudije: Đorđi Kun (Mađarska), Debastijan Dervju (Francuska).

JADRAN: Podrug, Burić, Marinić Kragić 5, Radan, Butić 1, Pejković 1, Bukić, Harkov 1,
Delić, Dobud 1, Šetka, Dužević, Anić. Trener: Smodlaka.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 1, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1,
Radulović 1, Toholj, Miličić 1, Lukić, Vrlić 2, Todorovski. Trener: Stevanović.

BONUS VIDEO Vuletić: BIA je naredila da Partizan dovede Smiljanića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram