Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović zadovoljan je učinkom u Regionalnoj ligi, posle dva turnira su jedini bez poraza.

Aktuelni šampion Regionalne lige ima učinak od pet pobeda i tri remija, i zauzima treće mesto na tabeli, sa tri boda manje od vodećeg Juga i bodom zaostatka za Novim Beogradom.

PROČITAJTE JOŠ

Kragujevčani su u Budvi savladali istoimenog domaćina (17:4), Novi Beograd (11:10) i zagrebačku Mladost (15:13), dok su sa Jadranom iz Herceg Novog odigrali nerešeno (12:12).

„Regionalna liga je ove godine izuzetno jako takmičenje, sve ekipe igraju vaterpolo na visokom nivou i siguran sam da bi bila najkvalitetnija liga u poslednjih nekoliko godina, pa možda čak i decenija, da se igrala u ligaškom sistemu. Šteta što se zbog pandemije korone ne igra tako. Ostaje žal i zbog publike koja je ostala bez uživanja u mnogim gradovima Crne Gore, Hrvatske i Srbije“, rekao je Stevanović za klupski sajt.

Kragujevčani su se tako približili drugom uzastopnom plasmanu na fajnal-for, u drugom učešću u najjačem takmičenju regiona.

„Imali smo najteži raspored od svih ekipa ove godine na prva dva turnira Jadranske lige. U Splitu smo otvorili večernjom utakmicom protiv Primorca, ujutru nas je čekao derbi sa Crvenom zvezdom, a uveče najteža utakmica sa domaćinom, Jadranom. Ovde u Budvi je svaka utakmica, izuzev sa domaćinom, bila derbi, što se vidi i po rezultatima. Ali zapanjujuće da su pred svaku našu utakmicu protivnici imali slobodno kolo. Mnogo su svežije dočekivali te utakmice i to je bio jako bitan faktor u ovakvom sistemu. Kada se sve sumira, mogu da budem nezadovoljan samo remijem u duelu sa Primorcem u Splitu, gde smo izgubili dva boda. Ostalim mečevima sam sasvim zadovoljan“, istakao je Stevanović.

Radnički će biti domaćin trećeg, poslednjeg turnira ligaškog dela, od 18. do 20. februara, kada će u Kragujevcu ugostiti Jug, Šabac i Partizan.

„Najvažnije da smo uspešno završili turnir, ostaju nam još tri utakmice u Kragujevcu i sigurno će to biti spektakl. I drugi turnir u Zagrebu biće jako zanimljiv, a iluzorno je govoriti o prognozama posle ovakvog turnira u Budvi, gde su igrani veoma neizvesni i uzbudljivi mečevi. Zadržali smo nivo igre sa finalnog turnira Kupa Srbije, što nam mnogo znači pred duel sa Olimpijakosom, u sredu, kada nastavljamo period jako bitnih utakmica“, zaključio je Stevanović.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar