Foto: Tanjug/AP

Aleks Smit će u narednim danima napustiti Vašington, a put iz prestonice mogao bi da ga odvede na nekoliko različitih mesta. Među njima je i Boston.

PROČITAJTE JOŠ...

Bil Beličik je na kraju sezone 2019. doneo odluku da ekipa Nju Ingland Pejtriotsa nastavi dalje bez Toma Brejdija. Ostatak priče znamo – legendarni kvoterbek je potpisao dvogodišnji ugovor sa Tampa Bej Bakanirsima, doneo im titulu pobedom nad Kanzas Siti Čifsima u Superboulu i najavio pohod na novi prsten.

U isto vreme, Smit je polako ali sigurno gradio put ka nagradi za najboljeg „povratnika“ godine, a iako je sezonu završio sa šest pasova bačenih za tačdaun i osam presečenih, upravo bi Amerikanac srpskog porekla mogao da bude pravi izbor Beličika u novoj sezoni, uprkos poznim godinama (37) i činjenici da se maltene tek vratio ozbiljnom sportu nakon teške povrede, zbog koje je postojala mogućnost i da izgubi život.

Razloga je nekoliko. Pre svega, s obzirom na neuspeli eksperiment koji su Pejtriotsi pokušali sa Kemom Njutnom, gotovo je sigurno da će se Beličik okrenuti nekom mladom igraču koji će stići u Boston sa idejom da tu i ostane duže.

S obzirom na to da je Smit sve bliži penziji, ali i da želi da nastavi da igra, teško da bi Petsi mogli da nađu kvalitetniju a dostupnu opciju kada je u pitanju igrač koji će moći sezonu da započne kao starter, da bi tokom sezone prepustio mesto mlađem kolegi i služio kao „osigurač“ do njenog završetka.

Drugi razlog jeste to što bi Smit Beličiku doneo još godinu dana „mira“ po ne preterano velikoj ceni, pa bi Petsi mogli da se posvete krpljenju nekih drugih „rupa“.

A treći bi veoma lako mogao da bude i presudan. Naime, potpisom Smita Beličik bi dobio priliku da kritičarima širom planete, koji su nakon pobede Tampe u Superboulu zasluge za sve uspehe sastava iz Masačusetsa pripisali Brejdiju, dokaže da je i njegov sistem imao određenog udela u titulama.

Uostalom, verovatno ne postoji ljubitelj američkog fudbala koji se ne bi složio sa tvrdnjom da bi poslednja utakmica sezone u kojoj bi igrali Brejdi sa jedne, odnosno Beličik i Smit sa druge strane bila bilo šta drugo sem – epske.

Najave postoje, interesovanje postoji. Do realizacije ćemo morati malo da sačekamo…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar