Primož Ulaga Foto: MORS/Wikipedia

Skandal potresao Sloveniju, nekada slavni sportista mora iza rešetaka.

Bivši jugoslovenski ski skakač Primož Ulaga osuđen je na kaznu zatvora od 23 meseca, uslovno tri godine, nakon što je utvrđeno da je kriv za nezakonito primanje mita od sportista dok je bio na čelu Slovenačke skijaške asocijacije.

Ulaga se izjasnio da nije kriv tokom rasprave 2020. godine, ali je promenio iskaz i priznao krivicu na suđenju u ponedeljak, prenose slovenački mediji.

PROČITAJTE JOŠ

Tužilaštvo je teretilo Ulagu, da je, dok je bio na čelu Skijaške asocijacije, tražio od nekoliko reprezentativaca u skijaškim skokovima i dvojice trenera deo novca od njihovih ličnih sponzorskih ugovora.

Dvojica ski skakača, Peter Prevc i Robert Kranjec, odbili su njegov zahtev, ali je Ulaga od dvojice trenera i ski skakača Andraža Pograjca uzeo 25 odsto od njihovih sponzorskih ugovora ili nekoliko hiljada evra od svakog.

Posle glasina o korupciji, Primož Ulaga je podneo ostavku na mesto predsednika Slovenačke ski asocijacije 2013. godine, kada je navedeno da je to učinio iz ličnih razloga.

U bogatoj karijeri Primož Ulaga je osvojio timsku srebrnu medalju za Jugoslaviju na Igrama u Kalgariju 1988. godine, a u Svetskom kupu je ostvario devet pobeda.

BONUS VIDEO Tucak: Bez pomoći države nema novog Đokovića, Filipovića, Rađe, Modrića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram