Sudija postavlja kugle za snuker na sto
Foto: EPA/DENNIS M. SABANGAN

Sedmostruki svetski šampion u snukeru Stiven Hendri dobio je specijalnu pozivnicu Svetskog snukera i vratiće se takmičenjima u naredne dve sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Hendri, koji je tokom 27-godišnje karijere osvojio 36 rangirnih titula, povukao se iz sporta 2012. godine. Od tada je igrao egzibicije i Svetsko seniorsko prvenstvo i bio je stručni konsultant tokom televizijskih prenosa brojnih takmičenja.

Osim 51-godišnjeg Hendrija, pozivnice su dobili i veterani Džimi Vajt, Ken Doherti i Džejms Vatana.

„Uzbudjen sam što ću imati priliku da se takmičim na nekim turnirima u naredne dve sezone. Uvek mi je nedostajalo uzbuđenje oko takmičenja i iako nemam nikakva očekivanja u pogledu učinka, ovo mi se činilo kako pravo vreme za istraživanje povratka za sto“, rekao je Hendri, preneo je BBC.

Hendri je rekorder sa sedam titula svetskog šampiona (1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1999), bio je prvi snukeraš sveta svake godine od 1990. do 1998. godine, a samo Roni O’Saliven ima više osvojenih rangirnih titula od njega – 37.

O’Saliven je 16. avgusta osvojio šestu titulu svetskog šampiona pobedom nad Kajrenom Vilsonom 18:8, u finalu Svetskog prvenstva u Šefildu.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare