Foto: SAAF/Promo Bogdana Marić

Ovog vikenda završava se ligaški deo Sport Klub Prve lige Srbije u američkom fudbalu i igraju se dve utakmice koje imaju veliki uticaj na plej-of.

U Kragujevcu na teren izlaze Wild Boars i Banat Bulls. Obe ekipe su obezbedile plej-of, a direktan duel odlučiće ko će biti domaćin u polufinalu između istih rivala, jer će pobednik obezbediti drugo mesto na tabeli. Utakmica počinje u subotu od 15 časova na pomoćnom terenu stadiona Čika Dača.

Tokom sezone, posle prvog kola i poraza od Vukova, Banat je polako dizao formu. Američki igrači, braća Kigan i Džejkob Lorens odlično su se uklopili i dodali kvalitet već spremnoj i iskusnoj ekipi koja ima dosta aktuelnih reprezentativaca. Vezali su četiri pobede i sa petom bi dočekali Veprove u polufinalu lige.

PROČITAJTE JOŠ

Sa druge strane, branioc titule Wild Boars nisu ubedljivi kao 2019. godine. Osim poraza od večitog rivala Vukova, imali su težak duel protiv Plavih zmajeva, ali u poslednjem kolu ubedljivo su savladali Jagodinu i vratili se na pravi kolosek. Cele sezone, kvoterbek Ajzea Vid igra veoma dobro i domaćoj ekipi biće potrebna još jedna kvalitetna utakmica Amerikanca kako bi obezbedili reprizu na istom mestu sledeće nedelje.

U Novom Sadu u nedelju (15) igra se meč koji će odlučiti poslednjeg učesnika plej-ofa. Ekipa Wild Dogs dočekuje tim Blue Dragons Belgrade, oba tima imaju učinak 2-3 i pobednik će obezbediti 4. mesto i utakmicu protiv Vukova u polufinalu.

Kako stvari trenutno stoje, domaći tim imaće pojačanja iz sopstvenih redova. U tim se posle povreda vraćaju iskusni Luka Vujnović i Aleksandar Doder, dugogodišnji reprezentativci Srbije.

Zmajevi iz Beograda su u poslednjem kolu imali slab meč protiv gradskog rivala, tokom kojeg upravo zbog povreda nisu mogli da pruže veći otpor za razliku od mečeva protiv Banata i Kragujevca koji su odlučeni u poslednjem minutu.

Takođe, zbog odličnih odnosa ova dva kluba, kao i činjenice da su u prethodnom periodu oba kluba dobila svoje zvanično pivo, utakmica je nazvana Beer Bowl. Uz dodatnu činjenicu da je dozvoljeno popunjavanje stadiona do 50 odsto kapaciteta, u nedelju od 15 časova na stadionu FK Sremac u Čereviću očekuje se dobra atmosfera i maltene celodnevni sportski događaj na porodičnom nivou.

Osim završetka ligaškog dela Prve, završava se i Druge lige Srbije utakmicom između timova Gladiators Beograd i Kikinda Mammoths. U nedelju od 16 časova na terenu „Ivan Milutinović“ ove dve ekipe odigraće revanš susret. U prvom meču bolji je bio tim Gladijatora 28:13, a pobednik meča obezbediće prvo mesto i domaći teren pred finale lige sledeće nedelje. Duel bi mogla da odluči bolja igra kvoterbeka i videćemo ko će od dvojice voditi ekipu do pobede – Vanja Skok iz Gladijatora ili Branislav Fekete, inače i glavni trener Kikinde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar