Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah održao je sastanak putem video-linka sa predstavnicima ostalih Olimpijskih komiteta na kom je glavna tema bila održavanje Igara koje bi na programu trebalo da budu od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.

PROČITAJTE JOŠ...

Pored različitih organizacionih tema u susret Olimpijskim igrama, Bah se posebno osvrnuo na informaciju britanskog Tajmsa koji je, pozivajući se na neimenovane izvore iz vlade Japana, preneo vest da će takmičenje biti otkazano.

Iz tog razloga, on je pročitao saopštenje koje su zajedno potpisali MOK i Vlada Japana.

„U medijima se pojavila vest koja govori da je japanska Vlada na privatnim sastancima donela odluku o otkazivanju Olimpijskih igara zbog pandemije virusa COVID-19. Za ove navode moramo da kažemo da su kategorična neistina“, navedeno je u saopštenju.

Prema planu koji je Izvršni odbor MOK-a doneo na sastanku u julu 2020. godine, Olimpijske igre će svečano biti otvorene 23. jula 2021. godine, nakon čega će biti održana sva takmičenja koja su planirana po originalnom rasporedu.

„Primenićemo sve dostupne mere kako bismo suzbili infekciju koronavirusa“, stoji u nastavku ovog saopštenja koji potpisuje vlada Japana, dok je MOK u svom zaključku dodao:

„Zajedno sa našim japanskim prijateljima i partnerima, Međunarodni olimpijski komitet je posvećen tome da se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju održe Olimpijske igre.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar