Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nakon razmatranja bezbednosne situacije i već pomerenog Svetskog prvenstva u dvorani u Kini, za godinu dana kasnije zbog koronavirusa, doneta je odluka o pomeranju Svetskog šampionata u dvorani u Beogradu 2022. godine.

Kako su sva takmičenja veoma blizu jedno drugog odlučeno je da se atletičarima izađe u susret kako bi imali što više vremena da se pripreme, pa je nov datum održavanja SP od 18. do 20. marta 2022. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Ovim je takmičenje pomereno za nedelju dana kasnije, saopštio je predsednik Svetske atletske federacije, Sebastijan Kou.

Srbija će ugostiti više od 1.000 atletičara i zvaničnih lica iz preko 150 zemalja sveta tokom tri dana trajanja takmičenja. Prvobitni datum održavanja bio je 11-13. mart.

„Na osnovu novog datuma Svetskog prvenstva, prilagodićemo i datume održavanja Prvenstva Balkana za seniore i seniorke u Beogradu 2022. godine kao i Serbian Open Indoor Meeting, jer će oba takmičenja biti odlična provera forme sportistima“, rekao je direktor preduzeća SP Atletika 2022 Predrag Momirović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar