Foto: SAAF/Igor Lazarević

Predstojeći vikend američkog fudbala u Srbiji biće najaktivniji od početka takmičenja ove godine, jer na teren izlazi šest prvoligaških ekipa, dve drugoligaške, četiri kadetske i devet pionirskih ekipa.

Vikend će otvoriti utakmica Sport Klub Prve lige Srbije između ekipa SBB Vukovi Beograd i Novi Sad Wild Dogs. Vukovi se vraćaju na teren posle pauze i pokušaće da ostanu neporaženi ove sezone (3-0).

PROČITAJTE JOŠ

Sa druge strane biće novosadska ekipa koja ima dosta kadrovskih problema, što se videlo protiv aktuelnog prvaka Veprova u prošlom kolu. Meč se igra u subotu od 11 časova na stadionu IMR u Rakovici.

Istog dana u Kragujevcu sastaće se timovi domaćih Wild Boarsa i Blue Dragons iz Beograda. Posle poraza od Vukova i Vienna Vikingsa u CEFL ligi, Veprovi su se vratili na pobednički kolosek dobrom igrom protiv Novog Sada (64:7). Plavi zmajevi u utakmicu ulaze sa istim skorom kao domaćin (2-1) i pokušaće pobedom i iznenađenjem da praktično obezbede sebi učešće u plej-ofu.

Oba ekipe su imale problema sa povredama, ali se očekuje povratak nekoliko igrača na teren. Utakmica se igra od 15 časova na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ u Kragujevcu.

Poslednji meč 5. kola igra se u Požarevcu gde će ekipe domaćih Pastuva i Jagodine Black Hornets odmeriti snage u borbi za prvu pobedu u sezoni. Požarevac (0-4) je imao turbulentnu sezonu, sa dosta kadrovskih promena, pogotovo kada su u pitanju strani igrači. Jagodina (0-3) je odigrala dve neizvesne utakmice na startu sezone, a jedna nedelja pauze omogućila im je da dodatno uigraju svoje strance Meninga i Votsona koji su stigli posle početka sezone.

Ovaj duel će se igrati u nedelju na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Požarevcu sa početkom u 17 časova.

Takođe u nedelju, prvi put na teren ove godine istrčaće prvotimci tima Klek Knights u okviru drugog kola Druge lige Srbije. Na Vojnom stadionu u Zrenjaninu u 16 časova, Vitezovi će ugostiti beogradske Gladijatore koji su u prvom kolu savladali Kikindu sa 28:15 u gostima. Ekipa Kleka 2019. godine igrala je finale Druge lige, a sada se bore da ode korak dalje, do baraž meča sa sedmoplasiranim timom Prve lige. Gladijatori imaju isti cilj u prvoj tekl sezoni u istoriji kluba.

Nastavlja se i Kadetska liga Srbije, po jedna utakmica odigraće se u obe grupe. Na Severu, drugi put će se sastati Vukovi (2-0) i Orlovi (0-2). Ekipa Vukova bila je bolja u prvom meču. Na Jugu Kragujevac Wild Boars (0-1) ugostiće Kraljevo Royal Crowns (1-0). Obe utakmice igraju se u nedelju, u Beogradu od 12, a u Kragujevcu od 15 časova.

Na programu su i drugi turniri u okviru Pionirske fleg lige Srbije. Devet ekipa igraće na tri turnira. U Bajmoku, Blacks će ugostiti Suboticu Gorillas i Novi Sad Wild Dogs. Na Novom Beogradu, Orlovi će dočekati Inđiju Indians i Zemun Pirates, a u Kraljevu Royal Crowns će biti domaćin protiv SBB Vukova Beograd i Mladenovac Forestlandersa.

Sport Klub Prva liga Srbije, 5. kolo

Subota:

SBB Vukovi Beograd – Novi Sad Wild Dogs 11.00

Wild Boars Kragujevac – Blue Dragons Belgrade 15.00

Nedelja:

Požarevac Pastuvi – Jagodina Black Hornets 17.00

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar