Foto: Vesna Lalić

Beogradski maraton, 34. po redu, počeo je jutros u osam sati startom ispred crkve Svetog Marka.

PROČITAJTE JOŠ

Znak za start trke zajedno su dali predsednica počasnog odbora ministarka Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Zoran Radojičić i član Kriznog štaba epidemilog Predrag Kon, u društvu direktora maratona Dejana Nikolića.

Na trci učestvuje oko 5.000 takmičara, 1.000 u maratonskoj i 4.000 u polumaratonskoj trci.

Ovogodišnji maraton se održava posle godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa.

Slogan maratona je „Bez barijera“, a prvi put u istoriji nema Trke zadovoljstva, umesto koje je, shodno sloganu, održana šetnja zadovoljstva za osobe sa invaliditetom.

Inače, maraton je doneo promene u saobraćaju.

Foto: Vesna Lalić

Već od šest sati zatvorena su Takovska, od Svetogorske i Kneza Miloša do Nemanjine ulice. Kada je reč o delu grada oko Vlade Srbije, taj deo će ostati zatvoren do 15 sati. On uključuje ulicu Kneza Miloša, na delu od Bulevara kralja Aleksandra do Admirala Geprata (smer ka Nemanjinoj).

Građani koji žive na Novom Beogradu takođe će moći da zaborave svoje automobile do 15 sati i to za za sledeće ulice: Bulevar umetnosti – slepi deo od Bulevara Milutina Milankovića do pruge, Bežanijska, Maršala Tolbuhina – desna strana, Otona Župančiča, Dušana Vukasovića – desna strana (od Jurija Gagarina do Evropske), Evropska – desna strana (od Dušana Vukasovića do Gandijeve), Gandijeva – desna strana (od Evropske do Jurija Gagarina), Đorđa Stanojevića – desna strana (od Omladinskih brigada do Bulevara Crvene armije). Isto važi i za Balkansku ulicu.

Foto: Vesna Lalić

Pored toga što nećete moći da vozite ovim ulicama, neophodno je i da automobili ne budu na ulicama, što je trebalo da bude učinjeno već u subotu uveče.

Foto: Vesna Lalić

Određene izmene desile su se i tramvajskom saobraćaju, pa tako linija broj 7, od sedam sa do devet časova saobraća na relaciji: Omladinski stadion – Dorćol – Blok 45. Od devet do 11 sati menja pa saobraća  na relaciji Omladinski stadion – Trg Slavija – Blok 45.

Još detalja promena uz mapu, možete pogledati ovde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram