Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Pobedu posvećujemo povređenoj Andrei Lekić, srpskom narodu i rukometu u Srbiji, rekao je selektor rukometašica Ljubomir Obradović posle fantastičnog preokreta i trijumfa protiv svetskih šampionka Holanđanki (29:25) na startu Evropskog šampionata u Danskoj.

„Pobedili smo svetskog prvaka. Čestitam devojci devojkama na verovanju da ovo može da se pobedi posle svega što smo prošli, putovanja i izolacije ovde, Andreine povrede. Ova pobeda ide i za nju, i za ljude u Srbiji, rukomet u Srbiji. Imali smo jednog pivotmena u sastavu i odlučili smo da 7 na 6 odigramo u drugom poluvremenu, da se protivnik ne bi pripremio u poluvremenu.“, rekao je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

Podsetio se selektor i pojedinih momenata iz prošlosti.

„Nije devojkama to ništa novo, igrali smo 7 na 6 i u Japanu, kada smo imali i Draganu Cvijić. Znao sam da Katarina Krpež Šlezak to može da odigra. Pohvalio bio tu odbranu, želju. Ostali smo bez tri igračice, Andreina je četvrta. Igramo u 16 časova protiv Mađarske. Moramo da idemo na pobedu. Bitno je i zbog marta kada igramo u olimpijskim kvalifikacijama. Nije me iznenadio poraz Mađarica od Hrvatske. Hrvatska je odigrala jednu dobru odbranu. U Koreji na turniru pre Svetskog prvenstva, mi smo odigrali sličnu odbranu na koju se Mađarice nisu snašle, balkanski mentalitet, želele su više pobedu i izvojevale je. Biće zanimljivih utakmica. Samo da nas zaobiđu povrede“, rekao je Obradović.

Srpske rukometašice u drugom kolu u nedelju od 16 sati igraju protiv Mađarske.

Još nema zvaničnih informacija o stepenu povrede Andree Lekić, ali je izvesno da neće nastaviti turnir.

„Andrea Lekić morala je da napusti utakmicu sa selekcijom Holandije 29:25 na otvaranju Evropskog prvenstva u Danskoj. Srednji bek naše selekcije doživela je povredu Ahilove tetive. Više informacija o povredi biće poznato posle pregleda u nedelju“,

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare