Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Lepe vesti iz sveta boksa - u planu je meč između Crvene zvezde i Partizana na jesen, i to u najatraktivnijem olimpijskom boksu, ako situacija sa koronavirusom to dozvoli.

Ova dva kluba nekada su, uz Mačvu i Loznicu, bili stub srpskog boksa u Jugoslaviji. Ipak, poslednjih dvadeset godina, nisu baš aktivni u klupskim okršajima, već se samo takmiče pojedinačno.

PROČITAJTE JOŠ

Ideja je da najbolji seniori i juniori iz drugih klubova pojačaju ova dva kluba. Odredili bi se i kapiteni, a meč bi bio održan na otvorenom, na Kalemegdanu ili Trgu Republike, saznaje Nova.rs.

Kapiten reprezentacije Srbije, teškaš Radničkog Vladan Babić bi predvodio Partizan, dok bi Veljko Ražnatović predvodio Zvezdu.

Ostaju da se dogovore detalji oko posmatrača, jer bi se za ovaj boks meč tražila karta više. Ipak, zbog pandemije virusa koji se i dalje ne smiruje, teško je očekivati da može biti više od 100 posmatrača.

Zato je u planu u varijanta dva, da se meč održi na otvorenom, uz direktan TV prenos na jednoj od nacionalnih TV kuća, ali i na Radio Beogradu.

Uskoro bi ovim povodom trebalo da se oglasi predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, nekadašnji šampion Evrope, koji je označen kao čovek koji je probudio srpski boks, vrativši ga iz „kliničke smrti“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar