Slobodan Soro, nekadašnji vaterpolista Partizana, jedan je od potpisnika pisma u kom se traži hitno rešavanje problema u najtrofejnijem srpskom klubu.

Dugogodišnji problemi su kulminirali prošle godine, kada je nelegalno smenjena uprava, na čelu sa Aleksandrom Šoštarom i Zoranom Avramovićem, posle čega su upravljanje klubom preuzeli Tatijana Rakas i Mirko Bradajić.

PROČITAJTE JOŠ

Trofejni vaterpolo golman se našao na listi bivših igrača koji su zahtevali da se održi legalna Skupština na kojoj će konačno biti utvrđeno ko vodi klub.

„Cela situacija traje godinama, svedoci smo da je svakog dana sve gore i da su uslovi nenormalni. Najčuvenija vaterpolo škola na svetu doživljava najteže dana, tu je tek 70 dečaka, što je smešno. Ja sam na Banjicu došao 1997. godine, bilo je po 300, 400, 500 dece, današnja brojka je sramotna za klub takvog renomena“, rekao je Soro gostujući u jutarnjem programu TV Nova S, „Probudi se“.

On navodi da „ne drži nijednu stranu“.

„Svaka tvrdi da je prava. Ja samo znam za rešenje Gradskog sekretarijata za sport po kom sadašnja uprava sa Tatijanom Rakas na čelu nije regularna, da poslednja sednica Skupštine nije validna. Nadam se novoj na kojoj će biti izabrana regularna uprava i da se odatle krene, pošto je klub na najnižoj tački otkako postoji“.

Soro ističe da su sve uprave koje su u poslednjih dvadesetak godina bile u klubu krive za aktuelno stanje.

„Sramota je i sve nas koji smo gledali to sa strane i nismo ranije reagovali. Pokrenuli smo inicijativu, svi želimo da se nađe rešenje, da će klub biti bar pola onoga što je bio. Dug je proces, problema je mnogo… Čak sam i ja jedan od igrača kome se duguje, ali to nije moj motiv. Motiv je taj da svi mi koji smo prošli kroz Partizan znamo šta je Partizan i šta znači za srpski vaterpolo“.

Govoreći o zahtevu igrača, funkcioner kluba Mirko Bradajić je rekao da je čuo pojedina imena koje igrači žele u klubu i naveo da „nije zadovoljan njima“.

Soro navodi da postoji širi krug ljudi koji je spreman da pomogne Partizanu.

„Postoje ljudi, postoje imena, ne bih to sada iznosio, sve će se desiti u momentu kada to bude potrebno. Ja sebe još ne vidim tu pošto sam aktivan igrač. Naš motiv je da se priča pokrene, da dođu novi ljudi, da klub krene da izranja sa dna bazena. Partizan je klinički mrtav, neophodan je novi impuls…“, zaključio je Soro.

Sednica Skupštine kluba je zakazana za 13. jul, ali je pitanje da li će se održati zbog novih mera borbe sa koronavirusom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar