Foto: RTS/Printscreen

Srpski paraolimpijac Nebojša Đurić nije uspeo da savlada emocije i rasplakao se nakon što nije uspeo da osvoji medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Đurić je kuglu bacio 11.28 metara iz prvog bacanja, nakon čega je još dva puta prebacio 11 metara (11.15 i 11.18), dok je tri puta bio zamalo ispod (10.97, 10.87 i 10.95).

PROČITAJTE JOŠ...

To je bilo dovoljno za ukupno šesto mesto, pošto su ispred njega bili Olokan Musajev iz Azerbejdžana (11.89), Sergej Sokulski (Rusija, 12.06), Leh Stoltman iz Poljske (12.15), koji je osvojio bronzu, srebro je pripalo Ruždiju Ruždiju iz Bugarske (12.23), a olimpijski šampion je postao Volas Santos iz Brazila, koji je kuglom prebacio 12.63 metra.

Dan nakon finala, Đurić je pokazao da ga emocije još uvek nisu popustile:

„Glava je htela, srce je htelo, telo jednostavno nije ispratilo te dve komponente. Jednostavno… Šta da kažem? Izvinio bih se svom treneru prvo, od srca, zatim i svojoj zemlji, što me je poslala ovde. Teško je, mnogo. Uložili smo sve, i dušu i sebe u ovo… Nadam se da će u Parizu biti bolje, da će biti to-to“, rekao je Đurić za RTS, boreći se da zadrži suze.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram