Čak se i Severna Makedonija sa Goranom Pandevim plasirala na Evro; Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Fudbaler Đenoe i kapiten makedonske reprezentacije Goran Pandev proglašen je za najboljeg sportistu Severne Makedonije u izboru Agencije za mlade i sport.

Pandev se zahvalio se na priznanju i istakao da su za tu nagradu zaslužni svi u makedonskoj fubalskoj reprezentaciji, od selektora, preko igrača, fizioterepata do ekonoma.

PROČITAJTE JOŠ:

„Svi mi zajedno smo stvorili jednu veliku porodicu. Ova nagrada je za mene podsticaj da produžim dalje“, rekao je Pandev.

Sa Pandevom kao neprikosnovenim liderom reprezentacije Severne Makedonije se prošle godine prvi put se plasirala na jedno veliko takmičenje – Evropsko prvenstvo 2021.

Zbog tog uspeha, za najboljeg trenera u 2020. izabran je selektor fudbalske reprezentacije Igor Angelovski, a Fudbalska federacija Makedonije je proglašena za najbolji sportski savez.

Najbolja sportistkinja te zemlje je karatistkinja Veronika Kostovska, za najboljeg sporistu sa invaliditetom je proglašen Vladimir Trkaljanov, najbolji mladi sportista je karatista Robert Acovski, a nabolja mlada sportistkinja karatistkinja Magdalena Božinovska.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar