Foto: Starsport

Svetsko prvenstvo u boksu otvoreno je u nedelju uveče u Beogradu, a od 24. oktobra do šestog novembra na njemu će učestvovati više od 600 takmičara.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija i njena prestonica će drugi put biti domaćini, što je izuzetak u istoriji ovog olimpijskog sporta.

Našu zemlju će predstavljati Omer Ametović u kategoriji do 46 kilograma, Veljko Gligorić u konkurenciji do 57 kilograma, Semiz Aličić je tu za borbe do 60 kilograma, Dandija Džejlan Toskić se nadmeće sa momcima koji teže do 71 kilogram.

Almir Memić je u konkurenciji boksera do 75 kilograma, Slobodan Jovanović je predstavnik do 86 kilograma i Vladan Babić preko 92 kilograma.

Babić je i kapiten tima Srbije, u kom se pod srpskom zastavom takmiče i ruski bokseri Tamir Galanov, Vahid Abasov, Pavel Fedorov, Vladimir Mirončikov i Arslan Magomedov.

Foto: Starsport

Svaki od njih se kreće u kategorijama od 54, 67, 63,5 kilograma, zatim 80 kilograma i 92 kilograma.

Pratnju za 600 boraca čini i grupa od petstotinak trenera, što svedoči o veličini čitavog događaja.

Foto: Starsport

Svi oni će imati i ozbiljan novčani motiv, da se bore za nagradu od 100.000 dolara za zlato, 50.000 dolara za srebro i 20.000 dolara za bronzu.

Na otvaranju prvenstva je himnu Srbije pevala Nevena Božović, dok su izviždani takmičari iz Albanije i Hrvatske tokom izlaska.

Foto: Starsport

Za Crnu Goru je bilo ovacija, a takmičari tzv. Kosova nisu bili prisutni, kako se i najavljivalo, jer su zaustavljeni na administrativnom prelazu Srbije i autonomne pokrajine KiM.

Program je vodio glumac Miloš Biković, prisutnima su se obratili predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin i prvi čovek Svetske bokserske organizacije Umar Kremlev.

Inače, Bokserski savez Srbije se za ovo prvenstvo uz promocije po našoj zemlji, pripremao čitave godine. Ceremoniju otvaranja zaokružio je bogat i šarolik kulturno-umetnički program.

Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport
Foto: Starsport

BONUS VIDEO: Tadija Kačar o Svetskom prvenstvu u boksu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare