Foto:Screenshot/Facebook/Iana Karra

Napadač na Oliveru Jevtić, na trci u Sofiji, uhvaćen je posle manje od 24 sata nakon užasnog napada na legendarnu srpsku atletičarku.

Bugarska policija je dan posle haosa u glavnom gradu identifikovala vinovnika incidenta.

PROČITAJTE JOŠ

Bugarin Bojan Vačev je napao Oliveru, tako što se ušunjao na startu trke na 10 kilometara, trčao neko vreme sa takmičarima i onda se laktom zaleteo i oborio srpsku atletičarku.

„Da, policija je već obaveštena o svemu. Hvala svima na pomoći”, napisala je na Fejsbuku izvesna Jana Kara, koja je prethodno inicirala potragu za napadačem.

„Neviđen slučaj agresije na sportskom događaju od strane jednog učesnika prema drugom, izveden potpuno namerno. Kao što se vidi i na snimku koji su zabeležile naše kamere na licu mesta. Žrtva je Olivera Jevtić, učesnica pet Olimpijskih igara! Ako neko prepoznaje mladića u crnoj trenerci, neka se javi policiji! Hvala unapred”, dodala je Kara na društvenim mrežama.

Da sve bude još bizarnije, Vačev je posle trke ponosno objavio fotografiju sa plasmanima: „Top 600, dobar sam, Sofijski maraton“.

„Namerno je sakrio broj. Želeo je da izbaci iz trke Oliveru, jer je nagradni fond iznosio nekoliko hiljada evra… Ovo je ozbiljan prestup. Nije udaren neki slučajni prolaznik, već potencijalna pobednica. Vidite da se napadač okreće oko sebe i da gleda koga treba da napadne“, takođe je napisala Kara.

НАМЕРЕН! БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ! Моля споделяйте! Безпрецедентен случай на агресия на спортно събитие от страна на един…

Posted by Iana Karra on Недеља, 11. октобар 2020.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare