Foto: Facebook/Atletski Klub Vozdovac, Facebook/Danial Danilo Jahic

U utorak uveče Srbiju je potresla vest da je preminuo legendarni skakač u dalj Danial Jahić, a njegov otac Jovan je u razgovoru za Nova.rs želeo da raščiti stvari koje su pogrešno predstavljene javnosti.

Jovan Jahić je želeo da demantuje da je njegov sin preminuo od koronavirusa.

PROČITAJTE JOŠ

„Šta da vam kažem… Umro mi je neko koga sam najviše voleo, umro mi je najmiliji… To što su pisali po društvenim mrežama da je koronavirus nije istina, bio je slab, nije mogao da podnese sve to, imao je probleme sa srcem i preminuo je od bolesti“, drhtavim glasom je govorio o sinu.

Danial je preminuo u utorak uveče u manastiru Ćelije, a njegov otac objašnjava da je tamo proveo poslednje dane:

„Odlučili smo da ode u manastir Ćelije u koji smo inače išli često, jako smo vezani za taj manastir, tom manstiru sam mnogo pomagao i pomagaću koliko mogu, tamo sam našao razumevanje kod igumanije.“

Objasnio je da je nakon smrti urađen i uzorak krvi, kako bi se otkrio uzrok smrti:

„To što pišu razni da je u pitanju koronavirus nije istina. Pet dana je proveo tamo u manastiru jer sam hteo da bude bliže Bogu, sada mi prolazi kroz glavu mnogo lepih uspomena. Uradili su uzorak krvi nakon svega i utvrđeno je da nema koronavirusa“, rekao je Jahić za Nova.rs.

Jovan je trenirao mnoge poznate atletičare pored sina: Daniala Temima, Dragana Zarića, Mladena Nikolića, Aleksandra Popovića, Slobodana Brankovića, Marinu Filipović, Dušana Vulovića. Bio je i selektor seniorskih reprezentacija, a okušao se i kao kondicioni trener u Partizanu i Real Saragosi (fudbal), te u Hemofarmu i muškoj i ženskoj košarkaškoj reprezentaciji.

Danial Jahić je imao suprugu i dve ćerke, a bio je iz sportske porodice jer je otac Jovan bio atletski reprezentativac, dok je majka Nada bila karatistkinja.

Upamćen je kao drugi srpski atletičar koji je preskočio osam metara (8,18) u grčkom Retimnu 29. maja 1999. godine.

Jahić je do 2019. godine držao dvoranski rekord sa rezultatom 8,02. Bio je prvak Balkana, dvostruki seniorski prvak Jugoslavije, ali i osmoplasirani na Evropskom prvenstvu u Gentu 2000. Klupski je branio boje Taša, Čukaričkog, Zvezde i Partizana.

Poslednji nastup zabeležio je 31. jula 2005. godine kada je u Novom Sadu na državnom prvenstvu skočio 7,59 metara, čime se kao šampion Srbije i Crne Gore oprostio od aktivnog bavljenja atletike u 26. godini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare