Bobana Momčilović Veličković sahranjena je na Gradskom groblju u Boru, uz zvuke pesme "Tiho noći".

Sportska Srbija oprostila se od velike šampionke, trofejne reprezentativke u streljaštvu. Veliki broj ljudi ispratio je Bobanu na večni počinak u njenom rodnom gradu.

Poslednji pozdrav uputila je i Zorana Arunović, njena drugarica i saborac, jedva izgovarajući reči na Gradskom groblju u Boru.

PROČITAJTE JOŠ

„Šta reći o nekome ko je živeo veoma kratko, a ostavio dubok trag u životima svih nas. Bila si i ostala dovoljno velika, ali si prerano otišla. Ostaće upamćena naša druženja, i tvoja i Mišina velika ljubav. Nikada neću zaboraviti kada sam ti rekla da bih volela da nađem osobu s kojom ću se voleti kao ti sa Mišom. Volela si svog Mišu i ništa nije bilo bitnije i preče od njega, volela si i svoj Bor u koji si se uvek vraćala. Ni trenutak nije mogao da prođe da ti ne pomeneš Bor“, rekla je Zorana Arunović.

Prilikom poslednjeg oproštaja je i dodala:

„Zajedno smo naučile da u sportu uvek neko pobedi, neko izgubi, međutim danas svi gubimo. Draga Bobana, pripala mi je velika čast da pričam o tebi i preteško breme da te ispratim, večna ti slava“, kroz suze je poručila mlađa od sestara Arunović.

Foto: Ivan Popović/Nova.rs

Nakon Zoraninog govora začula se pesma „Ružo rumena“, koju je Bobana posebno volela.

Članovi porodica Veličković i Momčilović bili su skrhkani bolom, kao i cela sportska porodica velike šampionke.

Urna sa posmrtnim ostacima Bobane Momčilović Veličković spuštena je u grob koji je bio prepun raznobojnih orhideja.

I veliki broj građana Bora, poštovalaca lika i dela sjajne sportiskinje, oprostio se od svoje najslavnije sugrađanke, čije ime će ubuduće nositi nagrada za najuspešnijeg mladog sportistu Srbije, koju Olimpijski komitet Srbije dodeljuje svake godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare