Omer Ametović prošao žestoku borbu, Foto: BSS

Srpski bokser Omer Ametović pobedio je turskog takmičara Mohameda Unlua u kategoriji minimum, do 48 kilograma.

Srbiji je to peti trijumf na šampionatu sveta u boksu, ali nije prošla bez skupo plaćene cene. Omer je tokom borbe zaradio krvavo lice, a glavom se sudario sa Turčinom u trećoj rundi.

PROČITAJTE JOŠ:

Izdržao je taj udarac, nastavio da se bori i na kraju zaslužio čestitke.

Ranije u toku dana je Džejlan Toskić pobedio Kasima Mbundvikea iz Tanzanije u polusrednjoj kategoriji do 71 kilograma, dok je Slobodan Jovanović predao meč pred treću rundu.

Toskić je prošao zato što je Tanzanijac na merenju imao višak kilograma, pa će on u sledećoj borbi na šampiona Rusije Vadima Musaeva.

Jovanovićev trener Milan Piperski je bacio peškir srpskog kruzeraša, nakon izjednačene prve runde sa Kubancem Herihom Ruizom Kordobom i velike borbe u drugoj.

U sredu se bori i Semiz Aličić u lakoj kateogoriji protiv Irca Džona Hejla.

U četvrtak 28. oktobra u ring ulaze tri srpska boksera. U prvoj sesiji od 13 časova treći meč boksuje Veljko Gligorić u kategoriji do 57 kilograma protiv Kirgistanca protiv Esenbek Akilbeka, u istoj sesiji osmi meč boksovaće naš superteškaš (+92 kg) Vladan Babić protiv Kamerunca Maksima Jegnonga.

Od 18 časova sedmi meč po rasporedu boksuje reprezentativac Srbije Vahid Abasov u kategoriji do 67 kilograma protiv Nepalca Sanila Šahija.

Foto: BSS
Foto: BSS
Foto: BSS
Foto: BSS
Foto: BSS
Foto: BSS

BONUS VIDEO: Nemanja Vidić došao na humanitarni meč za Radakovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar