Otkazivanje Olimpijskih igara je i dalje opcija

Ostalo 15. apr. 202112:23
Podeli:
Olimpijske igre u Tokiju pod znakom pitanja Foto: EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Otkazivanje Olimpijskih igara u Tokiju i dalje je jedna od opcija, s obzirom na to da pandemija koronavirusa ne posustaje manje od 100 dana pre početka takmičenja, izjavio je jedan od funkcionera vladajuće stranke u Japanu.

„Ako se bude činilo da je nemoguće organizovati Olimpijske igre, tada ćemo morati da stanemo. Otkazivanje je, naravno, opcija. Šta će nam Igre ako šire zarazu“, izjavio je Tošihiro Nikai za televiziju TBS.

PROČITAJTE JOŠ:

Olimpijske igre su odložene prošle godine za ovu i trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta, a očekuje se da se održe bez strane publike.

Vakcinisanje u Japanu prolazi sporo, do sada je prvu dozu primilo manje od jedan odsto stanovništva, a beleži se veliki broj novih slučajeva pozitivnih na koronavirus, 4.000 dnevno, što je najviše od januara.

Novi talas je poremetio kalendar za kvalifikaciona takmičenja za Olimpijske igre, ali i štafetu. Deo prolaska olimpijskog plamena otkazao je grad Macujama, dok je Osaka tražila da on bude u zatvorenom parku.

Japanci nisu većinom za održavanje Olimpijskih igara zbog zdravstvene situacije, pokazale su ankete koje su sprovedene prošlog meseca.

Potpredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Džon Kouts je prethodno izjavio da organizatori ne razmišljaju o otkazivanju Igara, uprkos tome što su svi zabrinuti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar