Podeli
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Italijanski Tutosport je preneo da postoji mogućnost da Olimpijske igre budu održane od 9. do 25. oktobra ove godine.

Prethodno je Međunarodni olimpijski komitet objavio da će u roku od četiri nedelje doneti konačan datum.

PROČITAJTE JOŠ

“Ovi scenariji se odnose na izmenu postojećih operativnih planova za Igre, kao i na promene datuma početka Igara. Pratiće se razvoj situacije širom sveta i u Japanu. To će poslužiti kao osnova za najbolju odluku u interesu sportista i svih ostalih koji su uključeni”, navodi se.

Kako se dodaje, s jedne strane, u Japanu narod srdačno pozdravlja olimpijski plamen, što ojačava poverenje MOK u organizatore da bi, uz izvesna ograničenja, mogli da organizuju Olimpijske igre.

“S druge strane, dramatično je porastao broj zaraženih koronavirusom u različitim zemljama na različitim kontinentima. Ovo je dovelo do zaključka da MOK treba da preduzme sledeći korak”, ističe se.

MOK će u saradnji sa Organizacionim odborom i japanskim vlastima započeti detaljne analize kako bi kompletirao svoju procenu brzog razvoja svetske zdravstvene situacije i uticaja na Olimpijske igre, uključujući scenario odlaganja.

“Otkazivanje Olimpijskih igara neće rešiti nijedan problem niti će ikome pomoći. Stoga otkazivanje nije na dnevnom redu”, navodi se.

Podsetimo, pre nekoliko dana je predsednik MOK Tomas Bah otkrio da postoji više opcija, te da konačno rešenje neće biti doneto samo na osnovu finansijskog aspekta.

Olimpijske igre je prvobitno trebalo da se održe od 24. jula do 9. avgusta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram