Foto: Peđa Milosavljević/ Starsport

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije održao je sednicu putem konferencijske video veze, saglasno preporukama MOK o suzbijanju koronavirusa.

Na početku sednice učesnicima se obratio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

PROČITAJTE JOŠ:

On je izvestio sve članove Izvršnog odbora da je Olimpijski komitet Srbije kao nacionalni koordinator u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, organizovao Evropsku nedelju sporta u okviru koje je u 25 gradova održano preko 80 sportskih i edukativnih događaja u kojima je učešće uzelo preko 20.000 građana.

Ova manifestacija je pokrenuta od strane Evropske komisije, a u našoj zemlji održava se treći put.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su liste kategorisanih sportista u individualnim i timskim sportskim granama u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Tokio 2020 i Razvojni program.

Takođe, usvojena je i inicijalna lista kategorisanih sportista u okviru novoformiranog programa „Olimpijske nade – Pariz 2024“, koji ima za cilj praćenje i finansiranje sportskih programa talentovanih sportista – kandidata za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

U okviru zimskog olimpijskog programa usvojeni su kriterijumi za kategorizaciju sportista u programu „Olimpijski program Peking 2022“, kao i interni kriterijumi OKS za kvalifikovanje sportista na predstojeće Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar